T-Mobile zet deel 3G frequentie om voor snel 4G internet

T-Mobile heeft bekend gemaakt dat het een deel van haar 3G frequenties voor 4G gaat gebruiken. De provider wil met de uitbreiding haar netwerk van een betere dekking en meer capaciteit voorzien.

Extra frequentie voor 4G T-Mobile

Doordat de vraag naar 4G alleen maar groter wordt breidt T-Mobile haar netwerk uit. Hiervoor moet een deel van het 3G spectrum opgeofferd worden. T-Mobile kiest ervoor om een deel van haar frequenties op 2100 MHz te gaan gebruiken voor 4G internet. In principe zouden 3G gebruikers geen overlast moeten hebben van het verkleinen van het spectrum.

T-Mobile kan door de uitbreiding hogere internet snelheden aanbieden. Theoretisch moet een klant 300 Mbit per seconde kunnen halen. Hiervoor gebruikt de provider een techniek met de naam carrier aggregation. In de praktijk zal echter de snelheid hetzelfde blijven. Wel kunnen klanten van T-Mobile merken dat het bereik op sommige locaties is verbeterd.

De telecomprovider laat weten te beginnen met de ombouw van circa 450 masten in 90 steden en dorpen. Wanneer de uitrol is afgerond is niet duidelijk.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel