T-Mobile ziet (tijdelijk) af van ‘bijzondere’ beperkingen Oneindig Online

De Oneindig Online internetbundel werd vorige maand door T-Mobile aangekondigd. Gebruikers konden voor een vast bedrag onbeperkt internetten. Echter bleken er veel addertjes onder het gras te zitten. T-Mobile heeft nu gezegd dat het voorlopig af zal zien van de ‘bijzondere’ beperkingen.

Oneindig Online

T-Mobile lanceerde vorige maand met veel bombarie de Oneindig Online internetbundel. Echter zaten er veel addertjes onder het gras. Zo mocht onbeperkt internet niet gebruikt worden bij het surfen met een laptop en werd de resolutie van video’s verlaagd naar 480p. T-Mobile stelde de beperkingen om zo de kwaliteit van het netwerk te kunnen garanderen voor alle klanten, maar dit zou mogelijk in strijd zijn met de netneutraliteit.

Tot augustus wordt er volgens Tweakers een Fair Gebruik-clausule gehandhaafd waarin staat dat intensieve tethering niet toegestaan is. Daarnaast zal de provider, wanneer de snelheid en de stabiliteit van het netwerk in gevaar kan komen, alsnog de resolutie van video’s verlagen. Dit is volgens T-Mobile nodig als een grote groep klanten op de hoogste resolutie video’s gaan kijken. Het netwerk zou hier onvoldoende capaciteit voor hebben. In augustus wordt verder gekeken welke maatregelen toegepast mogen worden.

Vanaf maandag 6 juni 2016 is de Oneindig Online bundel af te sluiten. Zowel nieuwe als bestaande T-Mobile klanten met een Stel Samen & Stel Bij abonnement kunnen voor 90,00 euro per maand + 10,00 euro per maand aan startprijs de bundel afsluiten.

Lees ook: Alles over 4G: frequenties, banden en de techniek

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel