T-Mobile Oneindig Online: ‘onbeperkte’ databundel met addertjes onder het gras

T-Mobile heeft een nieuwe internetbundel aangekondigd. Klanten kunnen vanaf juni kiezen voor de ‘Oneindig Online’ bundel. Voor dit bedrag krijg je volgens de provider onbeperkt 4G-internet voor 100 euro per maand. Maar helaas zitten er (veel) addertjes onder het gras.

T-Mobile Oneindig Online

Vandaag heeft telecomprovider T-Mobile een nieuwe databundel aangekondigd genaamd Oneindig Online. Met deze nieuwe databundel kunnen klanten zorgeloos gebruik maken van internet op hun tablet of smartphone. Wanneer je inderdaad de data alleen op je smartphone of tablet gebruikt, geldt er geen limiet.

Volgens T-Mobile zien consumenten mobiel internet nog steeds als internetten met een beperking. Daarom wordt er nog altijd, indien beschikbaar, verbonden met een WiFi-netwerk; waar doorgaans geen limieten zijn. T-Mobile Oneindig Online heeft echter wel een paar haken en ogen waar je rekening mee moet houden.

(Video-)kwaliteit

Om data te besparen wordt videoverkeer ‘geoptimaliseerd’. Dit houdt in dat de resolutie minimaal 480p bedraagt. Volgens de telecomprovider kan je op je smartphone het verschil tussen 480p en full-HD (1080p) nauwelijks waarnemen op een mobiel apparaat. Wanneer je zelf kiest om in hogere resolutie te kijken bij Netflix of YouTube, gaat dit van een datalimiet van 20GB af.

Bekijk ook: Alles over 4G: frequenties, banden en de techniek

Tethering

Er geldt ook een limiet van 20GB voor gebruikers die Oneindig Online gebruiken voor tethering waarbij de bundel als hotspot wordt gebruikt. T-Mobile laat weten dat het kan inzien welke dienst er gebruikt wordt op welk apparaat, maar geen toegang heeft tot de websites of content die de gebruiker bekijkt. Gebruik je ‘ongewoon veel data’ dan zal T-Mobile dit onderzoeken en zal er contact worden opgenomen met de klant. In het uiterste geval kan je dan teruggezet worden naar een Stel Samen & Stel Bij internetbundel of wordt de verbinding zelfs geblokeerd.

Gebruik in buitenland

T-Mobile Oneindig Online is niet alleen voor in Nederland interessant. Iedere maand mag er 2GB aan data uit de internetbundel binnen de EU verbruikt worden zonder extra kosten. De internetbundel kost 90,00 euro per maand, plus een verplichte startprijs van 10,00 euro per maand. Totaal maakt dat deze bundel op 100,00 euro per maand. Als je geen problemen hebt met de beperkingen in resolutie en apparaten, dan kan dit zomaar interessant zijn voor je.

De databundel Oneindig Online is aan te sluiten vanaf 6 juni 2016. Dit geldt ook voor bestaande klanten, want ook zij kunnen vanaf die datum de nieuwe databundel toevoegen aan hun abonnement. Tevens kan je er voor kiezen om gebruik te maken van de MB Verdeler.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel