Tele2 begint deze maand met aanbieden Voice-over-LTE

Tele2 is als vierde zelfstandige provider hard op weg met het bouwen van haar eigen netwerk. De stap naar het aanbieden van Voice-over-LTE, ofwel VoLTE, is dan ook logisch. Hierdoor zal de provider minder afhankelijk zijn van T-Mobile.

Tele2 gaat VoLTE aanbieden

Met Voice-over-LTE kunnen gebruikers een telefoongesprek voeren met hoge geluidskwaliteit, daarnaast zal de verbinding sneller tot stand komen. Naast Tele2 zijn ook KPN, Vodafone en T-Mobile bezig met het implementeren van VoLTE. Toch duurt het bij deze providers iets langer omdat daar de noodzaak niet zo hoog is. Tele2 wil haar diensten uiteindelijk zelfstandig via een 4G-only netwerk aanbieden.

Tot nu kan het 4G-netwerk van Tele2 alleen voor data gebruikt worden maar daar komt nog deze maand verandering in. Eind maart moeten klanten van Tele2 met een geschikte telefoon de verbeterde telefoniedienst kunnen ervaren. Tele2 heeft als ambitie om eind dit jaar een volledig (binnenshuis) dekkend 4G netwerk te hebben. Wie geen geschikte telefoon heeft voor VoLTE zal via het 3G-netwerk van T-Mobile blijven telefoneren.

Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel