Test: het batterijverbruik onder Android Lollipop vs. Marshmallow

Android Marshmallow zorgt voor een batterij die langer mee gaat door onder andere de nieuwe Doze modus. Een Reddit gebruiker vergeleek Android Lollipop met het nieuwe Marshmallow en dit waren zijn bevindingen.

Nog langer op één batterijlading

Een Reddit gebruiker heeft zijn batterijgebruik een tijd lang bijgehouden en hieruit een gemiddelde berekend.  Hiervoor werd een HTC One M8 gebruikt die is geconverteerd naar de Google Play versie. Door de accuduur bij te houden op Android Lollipop en Marshmallow krijgen we inzicht in hoe efficiënt Google’s nieuwste OS omspringt met de batterij. Gemiddeld bood Marshmallow twee uur extra op een batterijlading.

Marshmallow Lollipop batterij

Ook blijkt uit de gegevens dat ten opzichte van Android Lollipop de screen-on-time is verbeterd. Gemiddeld weet Marshmallow 40 minuten extra te bieden. Dat Android Marshmallow zuiniger omspringt met de batterij komt door Doze. Middels Doze bespaart het systeem batterij als het toestel in standby staat door apps slim te laten synchroniseren.

Fabrikanten starten langzaam met het uitrollen van Marshmallow naar, een vaak geselecteerd aantal, smartphones en tablets. Ben jij al in het bezit van Android 6.0 Marshmallow, deel je bevindingen over jouw batterijduur dan onder dit bericht!

Bekijk ook: Android 6.0 Marshmallow: deze toestellen krijgen de update

Lees ook

Reageer op dit artikel