Update Google Play Music met diverse vernieuwingen

Google’s muziekdienst Google Play Music heeft een update gekregen voor de Android-applicatie. In Play Music v5.6.16 is de vernieuwde widget te vinden, inclusief een nieuw toegevoegde widget. Verder bevat de nieuwe versie van Google Play Music nog een aantal andere gewijzigde dingen.

Google heeft de Android-applicatie van Google Play Music bijgewerkt naar een nieuwe versie. Met de update van Play Music is de vormgeving van de widgets veranderd van een sobere zwarte uitstraling, naar een frissere witte look. De grootte van de widget kunnen nu zelf geschaald worden van 3×1 tot maximaal 4×4. In de widget wordt de albumhoes ook aangepast aan de grootte van de widget.

playmusic_update_widget

1×1 widget

Daarnaast is er een nieuwe widget toegevoegd, welke te herkennen is aan de dobbelsteen. Met deze widget zal gestart worden met het afspelen van een willekeurige track op basis van je luistergedrag. Play Music zal de muziek op de achtergrond starten, waardoor de applicatie niet uit zichzelf met deze widget wordt geopend.

Publieke afspeellijsten

Nieuw ook in deze versie van Google Play Music is de mogelijkheid tot het vinden van andermans publieke afspeellijsten. Ze worden vanaf nu getoond bij een zoekopdracht. Vanuit de applicatie kan je je abonneren op andermans afspeellijsten, die openbaar zijn gemaakt. Uiteraard kan je ook zelf je samengestelde afspeellijst met tracks openbaar maken waardoor anderen zich op je afspeellijst kunnen abonneren.

playmusic_update_download

Downloads

Als laatst is in Google Play Music de weergave van downloads iets aangepast. Je hebt nu nog sneller inzicht in het aantal opslag wat je opgeslagen muziek inneemt. Daarnaast kan je zien welke muziek je offline hebt opgeslagen op het toestel.

Google is inmiddels begonnen met het uitrollen van de nieuwe versie van Google Play Music. De applicatie kan je middels onderstaande button kosteloos downloaden uit de Google Play Store.

YouTube Music
YouTube Music
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel