Valtest Galaxy S9: hoe kwetsbaar is de nieuwe Samsung?

Op het internet is een video verschenen waarbij de Samsung Galaxy S9 en S9+ onderworpen worden aan een valtest. Dat de smartphone voor een groot deel uit glas bestaat, maakt het toestel kwetsbaar, maar hoe kwetsbaar is het toestel echt?

Valtest met de Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 is het vlaggenschip van Samsung van dit moment. De telefoon is er in twee varianten; als S9 en als S9+. Beide toestellen hebben een glazen behuizing met een metalen frame. Dit maakt het toestel extra kwetsbaar. De S9 moet minder kwetsbaar zijn dan de S8 omdat het gebruik maakt van een 6% dikker Gorilla Glass 5 en een iets sterker soort aluminium.

Samsung galaxy S9 kwetsbaarheid score

De mensen achter SquareTrade hebben de proef op de som genomen en de S9-toestellen onderworpen aan een valtest. Hierbij wordt met behulp van zogenoemde drop-machines getest hoe het toestel er vanaf brengt als het van een bepaalde hoogte naar beneden valt. De hoogte hierbij is 6 feet, omgerekend zo’n 1,8 meter. Tevens zien we de toestellen in de trommel-test en de buigtest. De video vind je hieronder.

De conclusie is dat de toestellen een kleine fractie minder kwetsbaar zijn dan de Galaxy S8. De breekbaarheids-score is op een schaal van 0-100 bij de S9 een 71, bij de Galaxy S9+ ligt dit hoger met 76 punten. Wil je je nieuwe S9 echt goed beschermen, dan raden we je zeker een hoesje aan; raadpleeg daarvoor bijvoorbeeld ons artikel met originele Galaxy S9 hoesjes en accessoires.

Leestip: 35+ handige tips en tricks voor de Samsung Galaxy S9 en S9+

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel