Video: deze toffe Galaxy S10-feature laat je snel camera openen

Het nieuws over de Samsung Galaxy S10 blijft maar binnenrollen. Nu zien we een video waarop een feature is te zien die Samsung zal toevoegen aan het toestel. Het heeft betrekking op de front-camera aan de voorzijde van de smartphone.

Nieuwe feature voor de Galaxy S10

Samsung zal de Galaxy S10-serie allen voorzien van een cirkelvormige opening in de hoek van het scherm. Hierin bevindt zich de front-camera. De Galaxy S10+ zal uitgerust worden met een dual-camera. Echter is het niet het eerste Samsung-toestel waarbij een opening is te vinden in het scherm. De Samsung Galaxy A8s was de eerste.

De doorgaans goed geïnformeerde leaker IceUniverse laat weten dat de Samsung Galaxy S10-serie ook over een feature zal beschikken die deze A8s biedt. Het zogenoemde Infintiy-O-Display kan gebruikt worden om de front-camera te openen. Door de vinger op de opening in het scherm te leggen en naar beneden te vegen, wordt de camera ingeschakeld. Dit zal dus ook op de Galaxy S10-toestellen mogelijk gemaakt worden. Het enige verschil zal zijn dat de opening niet linksbovenin zit, maar rechtsbovenin.

Overigens is het de verwachting dat het niet alleen vanuit het homescreen werkt. Mogelijk kiest Samsung ervoor dat gebruikers vanuit iedere willekeurige app de front-camera op deze manier kunnen inschakelen. Het snel maken van een foto wordt zo wel een stuk makkelijker gemaakt.

We zullen nog iets minder dan een maand moeten wachten voordat de aankondiging van de Galaxy S10-serie plaats zal vinden. Naar verwachting zien we 20 februari drie modellen; de Galaxy S10 E, Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel