Weenect Pack Cats: een uitgebreide wearable voor je kat

Katteneigenaren zullen zich afvragen waar hun kat de dagen doorbrengt als je even niet thuis bent. Met de Weenect Pack Cats krijg je hier voortaan direct antwoord op. Weenect Pack Cats is een wearable voor je kat, met belfunctie en GPS-tracker. Hierdoor kan je altijd in verbinding zijn met je huisdier. Nuttig of nutteloos?

Weenect Pack Cats

Weenect Pack Cats moet antwoord geven op de vraag waar je kat uithangt. Het is de eerste halsband met telefoonfunctie voor je kat. In de ‘wearable’ zit een GPS-tracker, een microfoon en een slot voor de simkaart. Dankzij de ondersteuning voor een simkaart kan je contact leggen met je kat. Het doel hiervan is niet om met je kat te gaan praten, maar met mensen te kunnen praten die je kat hebben gevonden als je hem kwijt bent. De luidspreker in de halsband kan namelijk dienen als alarmfunctie.

Weenect Pack Cats

Locatie van de kat

Met de GPS-tracker in de Weenect Pack Cats kan je je kat realtime volgen. Dankzij Augmented Reality kun je op een leuke manier zien in welke richting je kat zich bevindt. Via de app of op de computer kan je de huidige en eerdere locaties bekijken. Het apparaatje weegt 25 gram en kan naast het lokaliseren van de kat ook een melding versturen naar je telefoon als hij een ander gebied in- of uit gaat. Je kunt bijvoorbeeld een gebied markeren rondom huis, maar ook kan je de tuin van de buren als apart gebied instellen.

Weenect Pack Cats

Verkrijgbaarheid

Vanaf december zal de Weenect Pack Cats uitgeleverd gaan worden. Voor ongeveer 89 euro kan je de Weenect Pack Cats pre-orderen, daarna zal de prijs 169 euro bedragen. Hiervoor krijg je naast de GPS-tracker, een bevestigingssysteem, een laadstation, een USB-kabel en een gebruiksaanwijzing.

De telefoneer-functie zit een maand gratis inbegrepen. Daarna kost de belfunctie met de simkaart 30 euro voor een half jaar of 50 euro voor een heel jaar, dit gebruikstegoed heb je ook nodig als je de push-notificaties wilt krijgen. Voor de Nederlandse gebruikers maakt de Weenect Cats gebruik van het Vodafone-netwerk. Voor België wordt er gebruik gemaakt van het netwerk van Proximus, Base en Mobistar.

Eerder schreven we ook al over Pura, waarmee je inzicht krijgt in het drinkgedrag van kat. Bekijk ook 7 apps voor je huisdier en dierenliefhebbers.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel