WhatsApp krijgt ondersteuning voor stickers via Gboard

Goed nieuws voor degenen die geen zin hebben om allemaal sticker-packs te downloaden voor WhatsApp. De chat-app heeft een functie klaarstaan waarmee je stickers vanuit andere toetsenbord-apps kunt gebruiken, waaronder Gboard.

WhatsApp met Gboard stickers

Sinds enige tijd is het mogelijk om stickers te sturen via WhatsApp. Er is één pakket standaard aanwezig aan stickers, de rest kun je downloaden, bijvoorbeeld uit de Play Store of zelf maken. Het wordt nog makkelijker gemaakt om stickers door te sturen via de chat-app. Er komt namelijk sticker-integratie vanuit toetsenbord-apps.

WhatsApp Gboard stickers

De eerste toetsenbord-app die overweg kan met stickers is Gboard. Via Gboard kun je dus zoeken naar een sticker en deze toevoegen aan WhatsApp. Je kunt wel stickers vanuit de toetsenbord-app versturen via WhatsApp, maar deze worden dan omgezet naar afbeeldingen. Met de nieuwe stap worden de plaatjes echt als stickers verzonden.

De functie is al aanwezig in WhatsApp, maar moet door Google nog geactiveerd worden in Gboard. Mogelijk gebeurt dat met de komende (beta-) update. Op dit moment is vooralsnog het alleen met Gboard mogelijk stickers te versturen. Wellicht wordt het later ook mogelijk om bijvoorbeeld via SwiftKey je stickers te kiezen en te verzenden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel