WhatsApp komt met nieuwe opruimhulp voor meer opslagruimte: zo werkt het

Gebruikers van WhatsApp kunnen een nieuwe feature verwachten op hun smartphone. De chatdienst komt met een opruimhulp die je ruimte helpt besparen.

Opruimhulp in WhatsApp

Met een eerdere update kwam WhatsApp al met een verbeterde opslagbeheerder. Hierbij werd veel beter inzichtelijk in welke chats de meeste ruimte innemen op je telefoon. Bijvoorbeeld vanwege de velen gifjes en foto’s die uitgewisseld worden.

Er wordt nu een nieuwe opruimhulp beschikbaar gesteld, die je nog sneller helpt met het inzicht krijgen in grote bestanden die uitgewisseld worden. Hiermee kun je dus weer meer ruimte vrijmaken op je toestel. Deze werkt nog prettiger dan de opslagbeheerder die eerder werd uitgerold.

WhatsApp opslagbeheer

Om de instellingen hiervoor te zien, ga je naar instellingen > opslag en datagebruik. Daar vind je nu ook een schakelaar om minder data te gebruiken tijdens oproepen. Kies je voor ‘opslag beheren’, dan zie je het nieuwe venster met alle opties. In het overzicht vind je de bestanden die vaak zijn doorgestuurd en bestanden die groter zijn dan 5MB. Daaronder kun je per chat de gegevens bekijken.

De functie wordt als eerst uitgerold naar de beta-versie, waar je hem al kunt gebruiken. In de komende tijd wordt hij ook in de Google Play Store verwacht, zodat hij door iedereen gebruikt kan worden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel