WhatsApp verbiedt versturen van nieuwsbrieven en massaberichten: wordt bestraft

Het versturen van nieuwsbrieven via WhatsApp wordt verboden. Facebook onderneemt actie tegen degenen die WhatsApp op deze manier gebruiken.

Nieuwsbrief via WhatsApp

Verstuur je je nieuwsbrief via WhatsApp? Dan kun je daar maar beter mee gaan stoppen. Facebook heeft bekend gemaakt dat dit verboden zal worden. Wie de messenger gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven, bevindt zich al in een grijs gebied, maar Facebook gaat nu ook daadwerkelijk actie ondernemen. Vanaf 7 december zal het niet langer door Facebook getolereerd worden.

Een nieuwsbrief via WhatsApp kan gezien worden als een alternatief voor de e-mailnieuwsbrief. Hier is echter WhatsApp niet voor bedoeld. WhatsApp is bedoeld voor het uitwisselen van berichten van individuen. Bedrijven kunnen zich aanmelden voor WhatsApp Business voor het beheren van klantinteracties. Bulk- of geautomatiseerde berichten zijn allebei in strijd met de algemene voorwaarden, zo stelt WhatsApp.

Daarbij wil Facebook met de maatregel gebruikers beschermen tegen misbruik en nepnieuws. Hierdoor werd eerder de doorstuur-functie flink beperkt. Vanaf 7 december wil WhatsApp juridische stappen ondernemen tegen degenen die betrokken zijn bij misbruik via WhatsApp of degenen die de algemene voorwaarden schenden met bijvoorbeeld massamailings en geautomatiseerde berichten.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel