Xiaomi Mi Air Charge met ‘remote charging’: op afstand opladen

Het opladen kan tegenwoordig stukken sneller dan een paar jaar geleden, maar ook op het gebied van draadloos laden worden stappen gezet. Xiaomi komt met Mi Air Charge waarbij je draadloos kunt laden, zonder dat je smartphone op een plaat hoeft te liggen.

Xiaomi Mi Air Charge

Xiaomi komt met een heel bijzondere draadloze lader. Deze heeft de naam ‘Mi Air Charge’. Dit is een heel interessant concept, omdat je telefoon niet meer op ‘een plaat’ hoeft te liggen om op te laden. Zolang het toestel zich binnen enkele meters van het laadstation bevindt kan hij met een snelheid van 5 watt opgeladen worden. Xiaomi spreekt over ‘remote charging’. Hierdoor kan het toestel gewoon tijdens het bellen draadloos opladen.

Xiaomi Mi Air Charge

Xiaomi laat weten dat de techniek binnen afzienbare tijd beschikbaar zal komen voor smartwatches en andere wearables. Het oplaadstation beschikt over vijfassige interferentie-antennes die de precieze locatie van de smartphone kunnen detecteren. Een fasecontrole-array, bestaande uit 144 antennes, zendt millimeterbrede golven uit naar de telefoon via beamforming, zo stelt Xiaomi. De telefoon zelf moet ‘remote charging’ ook ondersteunen.

Op dit moment ontbreekt verdere informatie over prijzen en releasedata.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel