Bezel-loze Xiaomi Mi Mix onderworpen aan duurzaamheidstest

Xiaomi bracht onlangs het nieuws naar buiten met een toestel te komen die nauwelijks schermranden zou bevatten. We hebben het over de Xiaomi Mi Mix. Nu is deze smartphone van de Chinese fabrikant onderworpen aan een duurzaamheidstest. En wat opvalt; hij is verrassend sterk geproduceerd.

Xiaomi Mi Mix duurzaamheidstest

JerryRigEverything is inmiddels een bekend begrip in de smartphonewereld. Al enige tijd weet hij op een interessante manier te testen op de duurzaamheid. Eerder zagen we nog de duurzaamheidstest van de Xperia XZ. Nu is het de beurt aan de Xiaomi Mi Mix. Dit toestel werd samen met de Xiaomi Mi Note 2. De Mi Mix is voorzien van een flink 6,4 inch display, zonder bezels (schermranden). Dit maakt het toestel op papier een stuk kwetsbaarder.

Er wordt in de video gekeken naar de krasbestendigheid van het toestel. Hoe snel krast het display? Want wat gebeurt er als je het toestel in je zak stopt met sleutels? (Als hij in je zak zou passen ;-)). Daarnaast blijkt ook de vingerafdrukscanner niet gevoelig te zijn voor scherpe voorwerpen. Er wordt ook gekeken naar de (niet heel relevante) burn-test en gekeken hoe de Xiaomi Mi Mix het doet als het wordt gebogen. Het resultaat zie je in onderstaande video.

De conclusie is dat het toestel erg veel kan hebben. Wanneer we het toestel op de markt zal verschijnen is niet bekend op dit moment. De eerste resultaten met betrekking op de duurzaamheid zijn in ieder geval positief.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel