10 gratis Sinterklaas apps en games

Sinterklaas komt dit weekend weer aan in Nederland. Samen met de pieten komen ze de komende weken de kinderen in Nederland weer verwennen met cadeautjes en snoepgoed. DroidApp zet voor de kinderen (en stiekem ook voor de ouders) de tien beste apps op een rijtje, die onmisbaar tijdens het ‘heerlijk avondje’ en in de dagen er naar toe.

Sinterklaas apps

Medio november is de tijd dat Sinterklaas met de pieten aanmeert met de pakjesboot in Nederland. DroidApp heeft voor je de beste apps voor Sinterklaas op een rijtje gezet. De applicaties in dit overzicht bestaan uit zowel handige apps als leuke spelletjes.

Sinterklaas Spel met Pepernoot

In dit spel speel je met zwarte piet als karakter die achterna wordt gezeten door een grote rollende pepernoot. Ren met je piet snel weg en ontwijk schoorstenen zonder van de daken af te vallen. Wanneer je dit zonder stoot of schram lukt, staat Sinterklaas aan het einde op je te wachten. Tijdens het rennen verzamel je cadeau’s en verrast Sinterklaas je met een gouden score en ga je naar het volgende level.

rollende_pepernoot

Sinterklaas Spel met Pepernoot
Sinterklaas Spel met Pepernoot
Ontwikkelaar: Jonkfun
Prijs: Gratis

Sinterklaas Gedicht Generator

Met de Sinterklaas generator kan je een gedicht maken en aanpassen naar eigen smaak. Je vult de naam in van degene aan wie je het cadeau geeft, en je typt het cadeau in. Vervolgens maakt de applicatie een mooi gedicht voor je, welke bestaat uit 16 zinnen. Het gedicht kan je vervolgens opslaan of direct mailen.

sinterklaas_1

Rijmwoorden

Liever zelf, met de hand een gedicht maken? Dan is er de applicatie Rijmwoorden om je te helpen. Met de app kan je een woord invoeren en deze laten rijmen. Appeltje, eitje. Rijmwoorden is een gratis applicatie en tegelijkertijd een groot rijmwoordenboek.

rijmwoorden

Rijmen met het Rijmwoordenboek
Rijmen met het Rijmwoordenboek
Ontwikkelaar: Bookman
Prijs: Gratis

Piet en Sint zoeken kadootjes

Je kent vast nog wel het happende bolletje Pac-Man. Het happende gele bolletje is vervangen door Sinterklaas en piet. Piet is de kadootjes van de stoomboot kwijtgeraakt! Kun jij hem helpen de cadeautjes te vinden in het doolhof voordat Sinterklaas het ziet?

sinterklaas_2

Piet en Sint zoeken kadootjes
Piet en Sint zoeken kadootjes

Sint & Diego

Sint & Diego is een game en die ken je misschien wel uit de bioscoopfilm Sint & Diego en de Magische Bron, welke een paar jaar geleden in de bioscoop draaide. Probeer Piet Diego over zijn vliegende tapijt door de lucht te sturen en kleur Sinterklaas kleurplaten in. Daarnaast kan je met de app ook puzzels maken.

sint_diego

Sint & Diego
Sint & Diego
Ontwikkelaar: Appspecialist.nl
Prijs: Gratis

Sinterklaas en Pieten Memory

Zoek twee dezelfde pieten zo snel mogelijk. Allemaal gevonden? Probeer daarna het nog een keer in nog minder tijd met het Sinterklaas en Pieten memory spel voor Android. Je kan precies zien hoeveel zetten je hebt gedaan en hoeveel tijd je er over hebt gedaan.

memory_sinterklaas

Sinterklaas en Pieten Memory
Sinterklaas en Pieten Memory
Ontwikkelaar: Dulion
Prijs: Gratis

Sinterklaas Liedjes app

Zoals de naam al doet vermoeden heb je met deze app de sinterklaasliedjes in je broekzak. De liedjes kan je vanuit de app afspelen en direct meezingen, want ook de teksten van het liedje zijn in de app te vinden.

sinterklaasliedjes

Pieten App

Met Pieten App verander je een persoon in een Piet! Je kan zelf bepalen hoe het pieten-masker er uit gaat zien op de foto. Het eindresultaat kan je vervolgens delen met je vrienden, of gewoon lekker voor jezelf houden natuurlijk!

pieten app

Bellen met Sinterklaas

Even bellen met Sinterklaas? Met de app Bellen met Sinterklaas is het mogelijk. De Sint kan je opbellen en hij kan je vertellen waar op pakjesavond de cadeautjes zijn te vinden. Mocht Sinterklaas niet opnemen, dan kan je altijd de voicemail inspreken. Ook kan je SMS’en met Sinterklaas en hoor je hoeveel nachtjes het nog slapen is tot Pakjesavond.

Bellen met Sinterklaas!
Bellen met Sinterklaas!

Bunny & Sint

Met Bunny & Sint ga je samen met Sinterklaas op avontuur. Het konijn Bunny komt Sinterklaas tegen wanneer precies alles mis dreigt te gaan, waardoor het grote sinterklaasfeest in gevaar komt. Met de game Bunny & Sint moet je de pakjes bezorgen, zodat je het feest redt. Je moet ondertussen wel de huizen in om de wortels voor het paard te pakken.

Bunny & Sint

Bunny & Sint
Bunny & Sint
Ontwikkelaar: CodeBuffet
Prijs: Gratis

Heb jij nog een interessante Sinterklaas-app die niet in dit overzicht staat? Laat het weten!

Laatst bijgewerkt: 12 november 2016

Lees ook

Reageer op dit artikel