11 Carnaval-apps voor een feestelijk carnaval

Beneden de grote rivieren begint rond deze tijd weer de carnaval. Het getal 11 heeft een speciale rol rondom carnaval, ook wel het gekkengetal genoemd. Speciaal voor carnaval heeft DroidApp daarom een lijst met 11 carnaval apps samengesteld.

Carnaval apps voor Android

Komend weekend wordt in Noord-Brabant en Limburg (en ook in sommige andere Nederlandse provincies) carnaval gevierd. Om van Carnaval 2018 een geweldig feest te maken, heeft DroidApp zowel vermakende als handige applicaties op een rijtje voor je gezet.

Carnaval soundboard

Helemaal in de stemming komen doe je met de app ‘Carnaval’. Deze applicatie is eigenlijk een uitgebreid soundboard met tal van kreten die tijdens de carnaval voorbij komen. Deze applicatie staat garant voor een lange tijd lol trappen.

carnaval

Carnaval
Carnaval
Ontwikkelaar: Bytes & Fun
Prijs: Gratis

Boetezitting

De zaterdag voor carnaval verandert de binnenstad van Venlo in een heuse feeststad. Tienduizenden feestvierders komen naar de verschillende podia om uit hun dak te gaan. In de app Boetezitting vind je het complete programma voor die dag, en verder is de applicatie ook voorzien van interessante informatie als je naar Venlo wilt komen.

boetezitting

Boetezitting
Boetezitting
Ontwikkelaar: Skindustries B.V.
Prijs: Gratis

Kwèèkers Carnaval (Kweekers)

Een zogenoemde Kwèèker is een leuke, grappige spreuk met betrekking tot het carnaval, afkomstig uit Tilburg, ofwel Kruikenstad. Deze applicatie heeft deze kweekers gebundeld zodat je waar je ook bent naar de spreuken kunt luisteren. De kweekers zijn ingesproken door Ferry van de Zaande, die onder de Tilburgers (en ook daarbuiten) erg geliefd is. Je kan in deze app ook je eigen kweeker insturen.

kweekers

Kwèèkers Carnaval (Kweekers)
Kwèèkers Carnaval (Kweekers)
Ontwikkelaar: ePublisher BV
Prijs: Gratis

OetelApp

Voor de feestvierders in Oeteldonk (‘s-Hertogenbosch) is er de Oeteldonk app. In de applicatie vind je alles wat je moet weten rondom carnaval in Den Bosch. Denk aan het volledige programma met alle festiviteiten, optochten en meer. Ook kun je meer informatie vinden over de Oeteldonksche Club, de carnavalsvereniging uit Den Bosch.

Oeteldonk app

Oeteldonk
Oeteldonk
Ontwikkelaar: Concapps B.V.
Prijs: Gratis

Vastenavend Buddie

Carnavalvierders in ’t Krabbegat (Bergen op Zoom) kunnen terecht bij de Vastenavend Buddie app. Deze applicatie bevat alle nuttige informatie over het vieren van Carnaval in Bergen op Zoom. Je vind er de agenda, de tijden van de laatste bus en je kan meeluisteren naar de carnavalszender VastenavendFM.

Vastenavend app

Vastenavend Buddie
Vastenavend Buddie
Ontwikkelaar: Dwayne Selsig
Prijs: Gratis

Breda City App

De Breda City App is voor de vierders van carnaval in de regio Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Zundert en omstreken. Je vind hier de optochten en evenementen rondom carnaval in terug in deze omgeving. Daarnaast geeft de Breda City App ook je alle informatie omtrent eetgelegenheden, bezienswaardigheden en cultuur.

breda-city-app

Breda & Baronie City App
Breda & Baronie City App

Kielegat app

Voor carnaval in Breda is er ook de Kielegat app. Hier vind je informatie over de feestjes verspreid over Breda. Denk aan Hossen op de Markt en de Grote Optocht. In de Carnaval Breda app worden ook de verschillende evenementen gepresenteerd en kun je de foto’s bekijken.

Kielegat app

Kielegat - Carnaval in Breda
Kielegat - Carnaval in Breda
Ontwikkelaar: adiante apps
Prijs: Gratis

Carnaval Radio

In de stemming komen voor carnaval kan je misschien wel het beste doen met Carnaval Radio. Sinds 2005 is Carnaval Radio actief en zendt zowel Limburgse als Duitse carnavalsmuziek uit. Hou er wel rekening mee dat de applicatie veel data verbruikt als je streamt. Bij voorkeur kan je de app dus het beste gebruiken als je verbonden bent met een WiFi-verbinding.

Carnaval Radio

Carnaval Radio
Carnaval Radio
Ontwikkelaar: Carnaval Radio
Prijs: Gratis

Omroep Brabant

Omroep Brabant doet elk jaar verslag van het carnaval in de provincie Noord-Brabant. Ook dit jaar zal Omroep Brabant het nieuws verslaan rondom carnaval. Naast interessante kleurrijke foto’s zijn ook de leuke en nuttige weetjes te vinden in de app van Omroep Brabant.

Omroep Brabant app

Omroep Brabant
Omroep Brabant
Ontwikkelaar: Omroep Brabant
Prijs: Gratis

L1

De app van L1 houd je op de hoogte van de gebeurtenissen in Limburg. Natuurlijk wordt ook het carnaval nieuws gemeld in de app van L1. L1 is de regionale omroep van Limburg en verzorgt verder ook de televisie- en radiostream.

L1 app

L1
L1
Ontwikkelaar: L1 Limburg
Prijs: Gratis

9292 app

Tijdens de carnavalsperiode zullen openbaar vervoersbedrijven hun dienstregeling aanpassen. In Limburg en Brabant zal Arriva meer bussen inzetten en extra ritten verzorgen om de feestvierders thuis te brengen. Met de 9292 app kan je de vertrektijden van je bus zien en een reisadvies plannen. Mocht je met deze app niet tevreden zijn, probeer dan OVinfo en voor de treinen Rijden de Treinen. Daarnaast vind je tal van handige apps voor je reis naar huis in ons overzicht met OV apps.

9292 app

9292 reisplanner OV + e-ticket
9292 reisplanner OV + e-ticket
Ontwikkelaar: 9292
Prijs: Gratis

Achtergrond foto: Gidi
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2018

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel