Nijmeegse Vierdaagse 2016: volg de 100e editie met deze 6 apps

De Nijmeegse Vierdaagse wordt in 2016 voor de honderdste keer gehouden. Tijdens de Vierdaagse in Nijmegen lopen 50.000 wandelaars de routes met afstanden van 30, 40, 50 of 55 kilometer. DroidApp zet vijf handige Vierdaagse apps voor je op een rij. Zowel voor de wandelaars als de toeschouwers.

Nijmeegse Vierdaagse 2016 apps

De afgelopen dagen bruiste Nijmegen al van de festiviteiten rondom de Nijmeegse Vierdaagse. Het is dit jaar de 100e editie van het wandelevenement. Inmiddels doen er dit jaar 50.000 deelnemers mee. Welke applicaties moet je tijdens de Vierdaagse op je smartphone hebben staan? Wij zetten ze op een rij.

4Walker 2016

4Walker 2016 app

De applicatie ‘4Walker’ is bedoeld voor degenen die deelnemen aan de Vierdaagse. De wandelaars dienen in te loggen met hun registratienummer. Je krijgt dan informatie over het parcours, en krijgt op een kaart te zien waar je terecht kunt voor het toilet, medische post en waterpunten. Ook krijg je inzicht in je persoonlijke wandelprestaties en kan je je vrienden die ook meelopen volgen via de 4Walker 2016 app. Deze applicatie is onderdeel van de organisatie zelf.

4Follower 2016

4Follower app 2016

Met de 4Follower 2016 app blijf je op de hoogte van een deelnemer. Naar eigen zeggen is de app vooral bedoeld voor familie, collega’s en vrienden van een deelnemer. Wanneer de deelnemer ervoor gekozen heeft om zich te laten volgen, kan je hem of haar met de 4Follower app volgen. Je kunt daarbij ook aanmoedigingsberichten versturen en informatie over het weer, medische verzorgingsposten, waterpunten en toiletten vinden. Net als de 4Walker app is ook deze app uitgegeven door de organisatie van de Vierdaagse.

Zomerfeesten 2016 plaslocaties

Zomerfeesten 2016 plaslocaties

Met de Zomerfeesten 2016 app krijg je informatie over de toiletten in de stad. Met de Zomerfeesten PeeWee app vind je alle plaslocaties in Nijmegen. Zo hoef je zelf niet in de drukte te zoeken naar een wc.

Zomerfeesten plaslocaties
Zomerfeesten plaslocaties
Ontwikkelaar: Ophidia
Prijs: Gratis

Valkhof Festival app

Valkhof Festival 2016 app

Het Valkhof Festival in Nijmegen hoort bij de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Van zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli kan je genieten van een groot aantal verschillende artiesten. Voordeel van de applicatie is dat de toepassing ook offline te gebruiken is.

Valkhof Festival
Valkhof Festival
Ontwikkelaar: golive.fm
Prijs: Gratis

Runkeeper / Google Fit

Met Runkeeper kan je je eigen prestaties bijhouden tijdens de Vierdaagse. Je wilt waarschijnlijk vast wel weten waar je allemaal doorheen bent gelopen aan dorpen en wijken. Tijdens het wandelen kan je foto’s maken en deze worden bij je route opgeslagen. Ook wordt de tijd, het aantal calorieën dat je aan het verbranden bent en de snelheid bijgehouden in Runkeeper. Een alternatief voor Runkeeper is Google Fit, die ook voor jou je gegevens verzamelt en overzichtelijk neerzet in statistieken.

Runkeeper - GPS Rennen Lopen
Runkeeper - GPS Rennen Lopen
Ontwikkelaar: ASICS Digital, Inc.
Prijs: Gratis+
Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Weer-app

wetterapp weer buienradar

Een weer-applicatie komt natuurlijk absoluut van pas tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Hoewel dit jaar de wandeltocht erg hoge temperaturen zal kennen, kan het wel handig zijn om je voor te bereiden op een mogelijke onweersbui. Tevens kan je kijken of je misschien wat eerder kunt starten omdat de temperatuur overdag op zijn hoogst is. Uit de weer-app test van ons kwam WetterApp Weer & Buienradar als beste uit de test.

Weer & Radar - regenradar
Weer & Radar - regenradar
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Mocht je de routes willen bekijken in Google Maps; dan kan je dat doen via deze link.

Bekijk ook:

Lees ook

Reageer op dit artikel