De 6 beste Olympische Spelen apps voor Pyeongchang 2018: zo mis je niks

De Olympische Spelen 2018 staat op punt van beginnen. De Winterspelen dit jaar worden in de Koreaanse stad Pyeongchang. Wil je op de hoogte blijven van alle gebeurtenissen, dan zijn er verschillende Olympische Spelen apps waarmee je alles op de voet kunt volgen.

Olympische Spelen 2018

Op vrijdag 9 februari beginnen de Olympische Spelen 2018 in Zuid-Korea. Deze Winterspelen duren tot en met zondag 25 februari 2018. Vervolgens wordt eveneens in PyeongChang de Paralympische Spelen gehouden van 9 tot en met 18 maart. Wil je niks missen, wil je de Olympische Spelen livestream bekijken of het programma bekijken? Dan komt dit overzicht met de beste Olympische Spelen apps zeker van pas!

PyeongChang Olympische Spelen app

Officiële Pyeongchang app

De omschrijving van de officiële Olympische Spelen 2018 app is enkel in het Koreaans, maar gelukkig is de PyeongChang 2018 app ook in het Engels te gebruiken. Met deze app kun je de Olympische Winterspelen op de voet volgen. Deze applicatie is samen met Samsung ontwikkeld, één van de sponsoren van het event. Je ziet een planning van de komende sportevenementen en ook informatie over de verschillende ‘venues’/stadions en het actuele weer. Ook kun je je huidige tijdzone instellen zodat je de juiste tijden bij de sporten te zien krijgt.

PyeongChang 2018 Official App
PyeongChang 2018 Official App
Ontwikkelaar: POCOG
Prijs: Gratis

Pyeongchang Gold app

Pyeongchang Gold

De Pyeongchang Gold app is een applicatie die je in een overzicht de verschillende sporten toont. Je ziet wanneer de verschillende activiteiten worden gehouden en je krijgt informatie over de locaties. Ook is er de ‘Medal Table’ die laat zien welke medailles al door de deelnemende landen zijn behaald.

Pyeongchang Gold - 2018 Winter Games
Pyeongchang Gold - 2018 Winter Games

Olympics app

Olympics

Een andere applicatie die van pas kan komen is Olympics. Deze app begint met het instellen van je favoriete land of favoriete landen. Zo kun je één of meerdere landen snel volgen. Je kunt aangeven dat je alle sporten wilt volgen, of alleen een aantal. Vervolgens krijg je de agenda voorgeschoteld en ontvang je notificaties bij gebeurtenissen. In de Olympics app kun je bekijken welke landen welke medailles hebben gewonnen, vind je er nieuws rondom de Winterspelen en kun je de basisinformatie over atleten raadplegen.

Olympics
Olympics
Ontwikkelaar: IOC
Prijs: Gratis

NOS

De NOS app is onlangs voorzien van een update waarbij het je helemaal op de hoogte houdt met het laatste nieuws van de Olympische Spelen in Zuid-Korea. In Nederland kun je gebruik maken van de Olympische Spelen livestream, maar ook de liveblogs, het laatste nieuws en de video’s volgen. Je kunt instellen dat je een push-notificatie ontvangt als je favoriete sport begint.

NOS
NOS
Ontwikkelaar: NOS
Prijs: Gratis

TeamNL

De TeamNL app is bedoeld voor het Nederlandse nieuws uit Pyeongchang. Het nieuws van de Nederlandse sporters wordt gebundeld in deze app, afkomstig uit verschillende bronnen. Tevens kun je het programma openen met de verschillende activiteiten en krijg je uitgebreidere informatie over de Nederlandse spelers. Er is eveneens informatie beschikbaar over de Paralympische spelers van Nederland.

TeamNL
TeamNL
Ontwikkelaar: NOC*NSF TeamNL
Prijs: Gratis

Google Now

Google zal gebruikers ook op de hoogte houden van de Olympische Spelen. Hiervoor kun je natuurlijk de zoekfunctie in de browser gebruiken, maar ook de dienst die bekend staat onder de naam Google Now. Even de home-button ingedrukt houden en de dienst opent zich op je smartphone. Je kunt een onderwerp toevoegen, zodat je op de hoogte blijft van het Olympische Spelen nieuws. Denk aan het aankomende programma, uitslagen en meer. Open hiervoor de app, druk onderin op de drie streepjes, selecteer ‘aanpassen’, en zoek naar een nieuw onderwerp.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel