Tour de France 2017: blijf op de hoogte met deze 7 apps

De eerste etappe van de Tour de France 2017 start vandaag, zaterdag 1 juli 2017 in Duitsland. Het is de 104e editie van de Tour die tot en met zondag 23 juli duurt. DroidApp zet 7 Tour de France apps op een rij waarmee je helemaal op de hoogte blijft van het wielerevenement.

Tour de France 2017 apps

De Tour de France 2017 start dit jaar in Duitsland, om precies te zijn in Düsseldorf. De tijdrit die vandaag wordt gereden is 14 kilometer lang. De tweede etappe gaat van Düsseldorf naar het Belgische Luik en vervolgens bereiken de renners 3 juli Luxemburg en Frankrijk, waarna de etappes verder gaan. Met de onderstaande Tour de France 2017 apps hoef je niks te missen.

Tour de France 2017 app

Tour de France 2017 app

De officiële Tour de France app is ook beschikbaar in de Google Play Store, deze is samen met Skoda, de hoofdsponsor uitgebracht. In de applicatie vind je een overzicht van de verschillende etappes, krijg je live-updates via de geïntegreerde sociale netwerken en vind je uitgebreide informatie over de renners, teams en is er een live-tracking functie. Uiteraard krijg je in de officiële TdF app ook al het nieuws, de classificatie en de winnaars van iedere ronde.

NOS Tour de France Video

Tour de France livestream

Met de NOS Tour de France Video app heb je de video’s van de tour binnen handbereik. Je vindt namelijk niet alleen video’s met hoogtepunten en samenvattingen; zodra een etappe begint kun je direct inschakelen en de Tour de France livestream kijken op je smartphone of tablet.

NOS Tour de France Video
NOS Tour de France Video
Ontwikkelaar: NOS
Prijs: Gratis

Cyclingoo

Cyclingoo Tour de France 2017

Cyclingoo is niet alleen voor de Tour de France een nuttige app, ook voor andere wielerwedstrijden. Bij iedere etappe vind je de starttijden, afstand en de route. Er wordt ook informatie gegeven over de ploegen, rugnummers en nog veel meer. Iets om rekening mee te houden; soms zien we wel letterlijke vertalingen en soms wat spelfouten.

Cyclingoo
Cyclingoo
Ontwikkelaar: R_APPS
Prijs: Gratis

MapGuide

MapGuide Tour de France 2017

De app ‘MapGuide Tour de France 2017’ geeft je een visuele kijk op de tour. In de app vind je van iedere startlocatie wat korte informatie, aangevuld met een knop voor Google Maps en een knop voor Google Street View. Hierdoor kun je (delen van) de etappes op straatniveau bekijken via de Google-diensten.

MapGuide: 2017 Tour de France
MapGuide: 2017 Tour de France
Ontwikkelaar: MotorCo Apps
Prijs: Gratis

Tour Tracker Tour de France 2017

Tour Tracker 2017

Met de app ‘Tour Tracker’ vind je live verslaggeving van de etappe. Er wordt informatie gegeven over de teams, belangrijke gebeurtenissen en de resultaten. Ook zie je het actuele klassement en kun je het hoogteprofiel van de etappes bekijken. Via het menu met meer opties vind je ook de Tour Map met de hele route en kun je je eigen droomteam samenstellen. De ‘live coverage’ functie in de app is de eerste vijf dagen gratis te gebruiken.

Tour Tracker Grand Tours
Tour Tracker Grand Tours
Ontwikkelaar: Tour Tracker LLC
Prijs: Gratis

NOS

NOS Tour de France

Niet alleen de video-app van de NOS is een nuttige applicatie voor de Tour de France, ook is er de officiële NOS app waarmee je op de hoogte blijft van het wielerevent. Je kunt onder het tabblad ‘sport’ het laatste wielernieuws rondom de Tour de France 2017 vinden. De NOS voorziet ook in achtergrondartikelen en videobeelden die je eveneens via deze app kunt bekijken. Sinds de update van afgelopen week; NOS app 5.1, kun je individuele notificaties instellen voor sport-gebeurtenissen.

NOS
NOS
Ontwikkelaar: NOS
Prijs: Gratis

Tour de France 2017 game

Tour de France 2017 game

Tot slot is er nog een officiële Tour de France 2017 game uitgebracht in de Google Play Store. Als manager in de Tour de France – Cycling Stars Offical Game stel je je eigen wielerploeg samen op basis van de resultaten van de verschillende renners. Je traint vervolgens het team en doet mee aan etappes. Hierbij neem je het op tegen andere teams en kun je dankzij de multiplayer-modus het ook opnemen tegen anderen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel