De vergeten smartphone: Samsung Galaxy Spica (i5700)

Samsung was zo’n tien jaar geleden bezig met het doorbreken op de Android-markt. Voor de eerste generatie Galaxy S was daar de Galaxy Spica. Deze smartphone bespreken we in deze editie van ‘De vergeten smartphone’.

Samsung Galaxy Spica i5700

In 2009 bracht het Koreaanse Samsung een nieuwe Galaxy-smartphone uit; de Samsung i7500 Galaxy Spica. Dit toestel werd ook wel gezien als de Galaxy Lite en had qua design veel weg van de eerste Galaxy; de Samsung i7500 Galaxy. De telefoon werd uitgebracht in het middensegment en bood een betaalbare ingang naar Android. Echter was de concurrentie heftig, niet alleen binnen Android-markt, maar ook nog van toestellen met Windows Phone en Symbian. Android had met haar multitasking echter meer opties.

Samsung Galaxy Spica

De Samsung Galaxy Spica was voorzien van een 3,2 inch beeldscherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. Daarbij had de telefoon voor in die tijd een opvallend snelle processor, zelfs sneller dan de eerste generatie Galaxy. Dit was een single-core processor met 800MHz aan rekenkracht. Daarbij had de Spica 512MB geheugen had, maar waarvan 180MB aan opslagruimte overbleef. Dit kon uitgebreid worden met een geheugenkaart. Verder was er 512MB aan werkgeheugen. Samsung leverde de telefoon met Android 1.5 Cupcake, waarna later een update naar Android 2.1 Eclair verspreid werd voor de telefoon. Hier zat natuurlijk de TouchWiz skin overheen.

De Spica bood voor het maken van foto’s een 3,2 megapixel camera met de mogelijkheid om met 15(!) frames per seconde te filmen. Wel had de camera autofocus, maar een flitser ontbrak. Er was Bluetooth, WiFi en GPS. De accucapaciteit bedroeg 1500 mAh. In Nederland verscheen de Samsung Galaxy Spica voor een bedrag rond de 320 euro.

Samsung Galaxy Spica (i7500) samengevat in 5 punten:

  • 3,2 inch beeldscherm
  • Camera zonder flits
  • Android 1.5 Eclair
  • TouchWiz interface
  • 1500 mAh accu
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel