Alcatel OneTouch Watch aangekondigd: met Android, zonder Wear

Alcatel OneTouch heeft de Alcatel OneTouch Watch aangekondigd. De wearable van Alcatel draait weliswaar op Android, maar niet op Android Wear. De horloge van Alcatel heeft een opvallend scherpe prijs en is geschikt voor zowel Android als Apple iOS.

De wearable draait niet op het door Google uitgebrachte Android Wear, maar draait op een door Alcatel aangepaste versie van Android. De Watch beschikt over een 1,22 inch ronde kast en de band is er in verschillende kleuren. Alcatel heeft de Watch voorzien van een 262k TFT display, in tegenstelling tot de OLED displays uit bijvoorbeeld andere smartwatches.

Alcatel onetouch watch

Alcatel OneTouch heeft de Watch voorzien van een 210 mAh accu. Aan boord van het horloge vinden we onder andere NFC-tag, Bluetooth, hartslagmeter, kompas, accelerometer en een vibratie-motor voor de trillingen bij nieuwe meldingen. Opvallend is dat de Watch niet op Android Wear draait, maar op een aangepaste versie van Android. Het horloge kan gebruikt worden met Google Android 4.3 en hoger en ook Apple iOS 7 en hoger.

Alcatel onetouch watch

Wanneer en of de Alcatel OneTouch Watch naar Nederland komt is niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat het horloge 149 dollar zal kosten, en dat zal waarschijnlijk in Europa op 149 euro uitkomen. Wij zijn erg benieuwd!

via Alcatel

Lees ook

Reageer op dit artikel