G4-familie nog verder uitgebreid: LG G4s officieel voorgesteld

De Koreaanse fabrikant LG heeft vanochtend de LG G4s aangekondigd. Uitgerust van interessante specificaties moet de LG G4s de strijd aan gaan met andere toestellen in het mid-end segment. In sommige regio’s zal het toestel de naam ‘LG G4 Beat’ meekrijgen.

LG G4s aangekondigd

De LG G4s is vandaag officieel aangekondigd door LG. Hiermee komt het aantal toestellen in de LG G4-familie op vier te staan. De LG G4s komt beschikbaar naast de LG G4, LG G4c en LG G4 Stylus. LG voorziet de LG G4s van een Qualcomm Snapdragon 615 octa-core processor met een rekenkracht van 1.5GHz. Eerder doken de specificaties van de LG G4s al op in een benchmark.

LG G4s

De LG G4s zal over een 5,2 inch Full-HD IPS display beschikken, samen met 4G-ondersteuning en een 8 megapixel camera. Deze 8 megapixel camera zal net als de LG G4 camera veel opties aan gaan bieden zoals handmatig instellen, laser autofocus en de kleurenspectrum-sensor. De 5 megapixel camera aan de voorzijde zal ook voorzien zijn van veel functies die we kennen uit de LG G4, waaronder het maken van een selfie door een gebaar te maken.

LG G4s

Het interne geheugen van de LG G4s bedraagt 8GB. LG meldt in het persbericht niet of dit uitbreidbaar is, maar dit zal zeer waarschijnlijk wel het geval zijn. Het RAM-geheugen betreft 1,5GB en daarnaast draait het toestel op de meest recente Android-versie; Android 5.1.1 Lollipop. De 2300 mAh accu is verwisselbaar, zodat je altijd een extra accu aan zou kunnen schaffen.

LG G4s

LG G4 Beat

Onder de naam LG G4s zal het toestel naar geselecteerde regio’s komen in Latijns-Amerika en Europa. In sommige regio’s krijgt het toestel de naam LG G4 Beat. Deze maand moet het toestel bijvoorbeeld al in Frankrijk en Duitsland beschikbaar komen.

Of en wanneer het toestel naar Nederland en België komt is op dit moment nog niet bekend. Wanneer hierover meer bekend is, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel