Android 12 Beta 4.1 uitgebracht: onverwachte update met fixes

Google heeft onverwacht toch nog een nieuwe bètaversie uitgebracht van Android 12. Oorspronkelijk zou Beta 4 de laatste bètaversie zijn, maar nu is er toch een nieuwe versie; Android 12 Beta 4.1.

Android 12 Beta 4.1

In aanloop naar de definitieve versie van Android 12 zijn er door Google verschillende testversies uitgebracht. Zo verscheen onlangs Android 12 Beta 4. Om te beginnen waren dit eerst Developer Preview-versies, bedoeld voor ontwikkelaars om hun apps geschikt te maken voor Android 12. Daarna verschenen er verschillende bètaversies voor publiek dat graag vroegtijdig aan de slag wilde met Android 12. Hiervan stonden vier versies op de planning, maar nu is er toch nog onverwacht een nieuwe versie uitgebracht.

In Android 12 Beta 4.1 worden enkele fixes doorgevoerd die de gebruiksvriendelijkheid ten goede moeten komen. Grote veranderingen of nieuwe functies worden met deze update niet doorgevoerd.

Maar wat heeft Google met de 4.1 bèta van Android 12 precies aangepakt?

  • Een probleem aangepakt waarbij sommige toestellen na een herstart in een bootloop terecht kwamen.
  • Een probleem opgelost met heads-up-meldingen die soms niet getoond werden. In dat geval waren notificaties alleen zichtbaar als de notificatiebalk naar beneden werd geveegd.
  • Een probleem opgelost met de volumeregelaar tijdens het casten.
  • Bij sommige apparaten waren er problemen met ontgrendelen via gezichtsherkenning, dat is opgelost.
  • Probleem opgelost met ‘Apparaten in de buurt’. Sommige gebruikers konden geen toestemming verlenen aan de telefoon-app. Wanneer gebruikers, bellend via Bluetooth, problemen ondervinden met bellen, is hiervoor een oplossing. Houd hiervoor het icoon van de Telefoon-app ingedrukt, tik op ‘i’ en kies voor rechten; apparaten in de buurt inschakelen.
  • Oplossing voor apparaten die problemen ondervonden met het verbinden met het internet via een VPN.

Deze herfst wordt de definitieve versie van Android 12 verwacht; mogelijk volgende maand al.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel