Uitrol Android 7.0 Nougat voor HTC 10 en Sony Xperia Z5-serie uitgesteld

De Android 7.0 Nougat update laat voor sommige toestellen langer op zich wachten. Onder andere Sony en HTC hebben op de stopknop gedrukt. Eerder werd al bekend dat de Moto G4 de nieuwste Android-update later zou krijgen dan gepland. De HTC 10, Sony Xperia Z5-serie, Z3+ en Z4 Tablet krijgen de update later.

Vertraging in uitrol Android 7.0 Nougat

Vorige week begon Sony met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor een aantal van haar toestellen. De update was nog niet in Nederland beschikbaar, maar in verschillende Europese landen werd de update uitgerold naar de Xperia Z5-serie, de Z3+ en de Z4 Tablet.

Sony Xperia Z5 kleur

Er zijn volgens Sony verschillende bugs gevonden waardoor de verspreiding gestaakt is. De bugs zouden te maken hebben met muziek-apps van derde partijen en het lezen van geheugenkaarten. De update zou spoedig hervat worden. Wanneer is niet bekend.

HTC 10: langer wachten op update

De update voor de HTC 10 laat ook nog steeds op zich wachten. Vandaag is bekend gemaakt dat de uitrol ook voor dit toestel langer op zich zal laten wachten. Het vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant werd in verschillende landen al voorzien van Android 7.0 Nougat, en toen ook gestaakt. De uitrol is nu volledig gestaakt.

HTC Sony Android 7.0 Nougat

Een medewerker van HTC laat op Twitter weten dat er technische problemen zijn opgetreden die opgelost moeten worden. Het gevolg hiervan is dat de uitrol pas weer in februari hervat zal worden. Echter begint volgende week de maand februari al, maar wanneer de update dan weer verder verspreid wordt, is niet duidelijk.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel