Android Wear nu zonder jailbreak te gebruiken met Apple iOS

Hoewel Google van plan is om iOS ondersteuning toe te voegen aan Android Wear, is een ontwikkelaar er in geslaagd om Google een stapje voor te zijn. Met deze applicatie ontvang je iOS notificaties op Android Wear.

Ontwikkelaar Shiitakeo heeft een werkende applicatie gemaakt voor Android Wear waarmee het mogelijk is om een koppeling te maken met een iPhone. Detail is hierbij dat de iPhone niet gejailbreakt hoeft te worden. In onderstaande video kun je Android Wear en iOS in actie zien.


Op de Github pagina van de ontwikkelaar zijn ook de instructies te vinden hoe je Android Wear koppelt met iOS middels deze applicatie. Wel moeten we er bij vermelden dat je de APK middels ADB naar je smartwatch moet uploaden. Mocht je geen idee hebben wat ADB inhoudt dan adviseren we je om geduldig af te wachten tot de officiële ondersteuning van Google.

Verder gaat het hier om een alpha-versie en een groot aantal zaken werkt nog niet zoals het zou moeten. De ontwikkelaar heeft zelf een LG G Watch R gebruikt en ook de G Watch functioneerden naar behoren middels de app. Andere smartwatches zoals de Moto360 en Gear Live werken nog niet naar behoren.

Bron: Mobiflip

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel