Bevestigd: Samsung gaat Galaxy Note 7 als ‘refurbished’ toestel verkopen

Samsung gaat definitief de Galaxy Note 7 terugbrengen op de markt. Eerder gingen er al geruchten over dat het toestel als nieuw toestel uitgebracht zal worden als zogenoemd refurbished toestel. Samsung zou met deze stap de invloed op het milieu willen beperken.

Refurbished Galaxy Note 7

Nadat lange tijd de Samsung Galaxy Note 7 veel negatief in het nieuws kwam, hebben we opnieuw nieuws over het toestel. Echter is er nu licht aan het einde van de tunnel, want Samsung wil een verbeterde, aangepaste refurbished Galaxy Note 7 uitbrengen. Samsung heeft bevestigd dat het inderdaad de Galaxy Note 7 opnieuw uitbrengt, zoals eerder al duidelijk werd in geruchten.

Samsung Galaxy Note 7 zilver

Greenpeace drong eerder al aan dat Samsung de geretourneerde toestellen zou recyclen om zo de invloed op het milieu te beperken. De actievoerders protesteerde zelfs met spandoeken tijdens een persconferentie tijdens het Mobile World Congress. Samsung zal verschillende onderdelen hergebruiken. Andere elementen zoals de cameramodule zal worden hergebruikt voor in de toekomst. Metalen zoals koper, goud, zilver en nikkel wordt op eco-vriendelijke manier onttrokken.

We verwachten niet dat het toestel dezelfde naam zal krijgen als de Note 7. Het negatieve imago rondom deze smartphone is te groot om nog dezelfde naam te voeren. Op dit moment is ook niet duidelijk wanneer de smartphone uitgebracht wordt en in welke landen hij beschikbaar zal zijn.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel