BlackBerry KEYone aangekondigd: smartphone met fysiek toetsenbord

TCL heeft haar nieuwe BlackBerry smartphone aangekondigd; de BlackBerry KEYone. Het toestel kwam eerder al in het nieuws onder de naam Mercury. Een geheim was het toestel al toen niet meer, maar nu weten we ook de ins- en outs van het Android-toestel met het fysieke toetsenbord.

BlackBerry KEYone

De BlackBerry KEYone is officieel aangekondigd, voorafgaand aan het Mobile World Congress. Het toestel is uit de doeken gedaan door TCL, dat inmiddels de productie van BlackBerry-toestellen op zich heeft genomen nadat de hardware-divisie door het bedrijf werd gesloten. TCL en BlackBerry zijn één van de eersten die een toestel aankondigen. Gister kondigde Archos al de nieuwe, interessante Graphite smartphones aan en een robuuste tablet. Ook kwam LG met de LG X Power2.

BlackBerry KEYone

Fysiek toetsenbord

Terug naar de KEYone. Deze smartphone dook eerder op onder de naam BlackBerry Mercury en is voorzien van een fysiek toetsenbord, onder het scherm. Dit toetsenbord kan in samenwerking met het touchscreen gebruikt worden en is voorzien van een aantal slimme technieken die het (contextueel) typen nog prettiger maken.

Er bevindt zich in de spatiebalk een vingerafdrukscanner en er kunnen snelkoppelingen aangemaakt worden. Het IPS-LCD display van de smartphone heeft een grootte van 4,5 inch, een beeldverhouding van 3:2 en een resolutie van 1620 x 1080 pixels.

BlackBerry KEYone

Rekenkracht en accu

Qua technische specificaties zit het bij de BlackBerry KEYone wel goed. Er is een Qualcomm Snapdragon 625 octa-core processor met een rekenkracht van 2.0 GHz. Tevens is er 3GB RAM en 32GB (uitbreidbare) opslagruimte. De smartphone wordt aangedreven door een vrij riante accu met een capaciteit van 3505 mAh en kan opgeladen worden via de USB Type-C poort met ondersteuning voor Quick Charge 3.0.

BlackBerry KEYone

De BlackBerry KEYone draait op Android 7.1 Nougat en dit is de nieuwste versie van het besturingssysteem. De bekende BlackBerry (Security) software is ook op de telefoon van TCL te vinden. Ook de andere BlackBerry apps zijn aanwezig op de KEYone. Uiteraard is er 4G-ondersteuning, NFC, een FM-radio, Bluetooth, WiFi en GPS.

BlackBerry KEYone

Camera

Op het gebied van fotografie is er de 12 megapixel camera aan de achterzijde. Deze maakt het tevens mogelijk om een video te maken in 4K-resolutie. Verder is er automatische detectie- autofocus en een dual-LED flitser. Aan de voorzijde is een 8 megapixel front-camera geplaatst met een beeldhoek van maximaal 84 graden.

Verkrijgbaarheid en prijs

De BlackBerry KEYone zal vanaf april 2017 in de winkels liggen. De prijs van de nieuwe smartphone zal 599 euro bedragen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel