BlackBerry brengt grote oktober-update uit voor haar Android-apps

BlackBerry staat erom bekend dat hun Android apps met regelmaat een update krijgen met soms nieuwe functies en de nodige bug-fixes. Oktober is hier geen uitzondering op, want BlackBerry heeft updates vrijgegeven voor de BlackBerry-apps.

BlackBerry apps oktober update

De apps die deze maand weer een update zullen ontvangen zijn onder andere Hub+, Camera, en het BlackBerry Keyboard. Zelf noemt BlackBerry deze updates hun ‘Halloween treat’ voor de BlackBerry gebruikers en niet slechts een ‘kleinigheidje’.

Hub+ update

BlackBerry bracht Hub+ in augustus van dit jaar uit voor Android. Nadat het in september een update kreeg, is het nu tijd voor de tweede update. Hub+ is niet meer of minder dan een subscriptieservice voor Android apparaten draaiende op Android Marshmallow (6.x) en Android Lollipop (5.x). Onder deze subscriptie vallen BlackBerry Hub, Calendar, Password Keeper, Contacts, Device Search, Notes en de BlackBerry Launcher. Het doel van Hub+ is om naast de gebruikers van de PRIV en DTEK50 ook alle andere Android-gebruikers de voordelen te geven van hun innovaties op het gebied van veiligheid.

De softwareversie van oktober voor de BlackBerry PRIV en DTEK50 bevatte ook al updates voor de camera en het toetsenbord. Zoals altijd valt hier onder de nodige bug fixes en performance verbeteringen. We hebben even alle verbeteringen van de oktober update op een rijtje gezet:

BlackBerry Hub+

In oktober is het voor het eerst mogelijk om Facebook Messenger te koppelen aan Hub+. Ook heeft Hub+ nu een handigheidje toegevoegd voor afbeeldingen in een mail, die je nu vele malen makkelijker op kan slaan. Als laatste is er voor de IT-beheerders een mogelijkheid om voor Android for Work gekoppelde apparaten, een handtekening in te stellen.

BlackBerry apps oktober

BlackBerry Keyboard

Vanaf nu zijn er meerdere mogelijkheden om makkelijker en dus ook sneller van taal te wisselen. Je kunt een specifieke toets of de spatiebalk instellen om te wisselen tussen talen. Daarnaast is er nu de optie om door te swypen woorden te verwijderen, dit werkt alleen als je typen door middel van swypen aan hebt staan. Als laatste kan je nu instellen dat je de woorden die het toetsenbord leert van het typen, voortaan gescheiden blijft van je persoonlijke woordenboek als je in je werkomgeving bent.

BlackBerry Launcher

Als je na de update kijkt naar het icoontje van je kalender app zal je zien dat deze de huidige datum weergeeft, iets wat we recent ook hebben gezien met de nieuwe Pixel Launcher. Als je de BlackBerry Launcher op een andere telefoon gebruikt dan de PRIV of DTEK50 zal je het icoontje van de launcher in je app drawer zien staan, deze helpt je met het wisselen tussen launchers en met de updates voor deze app.

blackberry launcher

BlackBerry Password Keeper

Vanaf nu is het mogelijk om verschillende lijstjes, zoals todo lijsten privé te houden in Password Keeper. Daarnaast zijn de instellingen aangepast zodat het makkelijker in gebruik is. Iets wat naar mijn mening allang in Password Keeper had moeten zitten is fingerprint support, het is dan nu wel iets later maar het zit eindelijk in Password Keeper. Deze functie werkt uiteraard alleen als je telefoon beschikt over een vingerafdrukscanner.

En dan nog de overige; kleinere updates

Ze hebben de BlackBerry Camera app geoptimaliseerd om sneller foto’s te kunnen maken. Verder zijn er achter de schermen van de applicatie nog wat verbeteringen en optimalisaties doorgevoerd, voor een betere gebruikservaring. Ook voor andere apps, zoals Tasks, Notes en Contacts zijn er verschillende fixes en prestatie-verbeteringen doorgevoerd. Specifieke notificatie-gerelateerde problemen zijn met de update ook opgelost.

Downloaden

Net zoals met alle andere updates van de apps in Android zullen deze plaatsvinden via Google Play. De updates worden vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Deze zijn hier te vinden.

BlackBerry Hub+ Postvak IN
BlackBerry Hub+ Postvak IN
Ontwikkelaar: BlackBerry Limited
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel