Buienradar voegt BBQ-radar toe aan app: is het weer om te barbecueën?

In de Buienradar app kun je vanaf nu gebruikmaken van de nieuwe BBQ-radar. Hiermee kun je precies zien of het weer goed genoeg is om de barbecue uit de schuur te halen.

BBQ-radar

De zomer is weer in aantocht en we hebben al een paar mooie zomerse dagen gehad. De ontwikkelaars van Buienradar hebben de eigen applicatie voorzien van een nieuwe functie. Iedere zomer komt we de BBQ-radar terug in de applicatie, en ook dit jaar is dat weer het geval.

De BBQ-radar wordt getoond als kaart, waarbij je aan de kleur en het cijfer kunt zien of het lekker weer is om te gaan barbecueën. Hoe roder het gebied, hoe beter het weer is om de BBQ uit de schuur te halen. Daarbij zie je ook aan het cijfer hoe goed het weer is. Hierbij is 1 slecht weer en 10 uitstekend weer om het vlees op de grill te leggen.

BBQ-radar

In de app lijkt de radar-functie een beetje te zijn verstopt. We leggen je hier uit hoe je de functie kunt gebruiken in de Buienradar app. Open de applicatie en tik (in de kaart) op het venster ‘Buienradar’ (het drop-down menu). Daar kun je kiezen uit verschillende radars; waaronder ook de Muggenradar, Pollenradar, UV-radar, gevoelstemperatuur, grondtemperatuur, onweer en nog meer. Daar vind je dus ook de BBQ-radar terug.

Buienradar app

Om de nieuwe functie te gebruiken, hoef je geen update uit de Google Play Store te downloaden. Je kunt direct aan de slag met de radarbeelden voor de BBQ. Benieuwd wat de beste weer-app van dit moment is? Bekijk onze (zeer uitgebreide) weer-app test.

Buienradar - weer
Buienradar - weer
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel