Consumentenbond: Google Maps op tweede plaats met verkeersinformatie

De Consumentenbond heeft in een uitgebreide test bekeken hoe de navigatiesystemen en navigatie-apps zoals Google Maps en Apple Maps het in werkelijkheid doen. Daarbij zijn de resultaten niet om over naar huis te schrijven.

Moderne navigatiesystemen zijn er op je op de hoogte te houden van het verkeer. Slechts in enkele gevallen klopt deze informatie, zo meldt de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft in oktober 2014 een onderzoek gehouden onder 98 deelnemers. In totaal hebben deze deelnemers 1169 ritten afgelegd en werd er genoteerd of de verkeersinformatie overeenkwam met de werkelijkheid.

consumentenbond navigatie verkeer

In 18 procent van de gevallen was er sprake van een file, maar had het navigatiesysteem niks in de gaten. In 16 procent van de gevallen was er geen file, terwijl het navigatiesysteem aangaf dat die er wel was. In 30 procent van de gevallen was er inderdaad een file en gaf de navigatie dit ook aan.

Volgens de Consumentenbond was met een 7,8 TomTom het beste in het leveren van verkeersinformatie. Met een 3,3 staat Apple Maps op de laatste plaats. Apple levert de Apple Kaarten-applicatie mee met Apple iOS toestellen zoals de iPad en iPhone. Je krijgt vooraf wel verkeersinformatie, maar niet tijdens het rijden. Google Maps eindigde op de tweede plaats met een 7,0.

Wij vinden het stiekem wel jammer dat Nokia HERE niet meegenomen is in het onderzoek. Het volledige onderzoek van de Consumentenbond kan je hier vinden.

Lees ook

Reageer op dit artikel