CoronaCheck app kampt met storing: gebruikers ervaren problemen

Op de dag dat de coronaversoepelingen in zijn gegaan, kampt de CoronaCheck app met problemen. Mensen kunnen hun geliefde café niet in.

Problemen met CoronaCheck app

Er zijn probleen met de CoronaCheck app. Precies nu er versoepelingen in het Coronabeleid zijn doorgevoerd. Vanaf vandaag kunnen mensen toegang krijgen tot bijvoorbeeld de horeca en gelegenheden, met deze app. Op social media stromen de berichten binnen dat zij geweigerd worden bij de deur, doordat er geen QR-code opgehaald kan worden.

CoronaCheck app QR

Volgens het Ministerie van Volksgezondheid en Sport is de storing bekend. De reden hiervan zou liggen bij de oorzaak dat veel mensen nu een QR-code proberen op te halen in de CoronaCheck app. Dit zorgt voor overbelasting. Hetzelfde geldt voor de website van de CoronaCheck, waar nu ook geen nieuwe QR-code opgehaald kan worden. Ook het inladen van je QR-code lukt door de storing niet.

Door de storing kunnen mensen niet naar binnen bij de verschillende gelegenheden waar een QR-code nodig voor is. Dit zijn bijvoorbeeld restaurants, cafés en voetbalwedstrijden zoals de wedstrijd FC Utrecht tegen PEC Zwolle.

Een alternatief kan zijn om, als de storing verholpen is, je QR-code uit te printen via de website van CoronaCheck.

Leestip: De grote weer-app test 2021: dit is de beste weer-app van Nederland

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel