Eerste toestellen krijgen update naar Android 12: eerst de Pixels

Google kwam gisteren met de aankondiging van de Pixel 6-serie. Nu is er goed nieuws voor andere gebruikers van Pixel-toestellen. Google is gestart met het uitrollen van Android 12.

Android 12 voor Pixels

De eerste smartphones worden vanaf nu bijgewerkt met een update naar Android 12. Het nieuws volgt op de aankondiging van de Pixel 6-serie, gisterenavond. Eerder al werd Android 12 officieel aangekondigd en ook is er de afgelopen tijd getest met Developer Preview-versies en bètaversies. Tot nu toe is nog geen enkele smartphone ook daadwerkelijk uitgerust met de update naar de nieuwste Android-versie, maar dat gaat veranderen.

android 12 material you

De stabiele versie van Android 12 wordt vanaf nu uitgerold naar verschillende apparaten. De eerste toestellen die aan de beurt zijn, zijn de toestellen uit de Pixel 3-serie, de Pixel 3a, Pixel 4, Pixel 4a en de Pixel 5, dus alles vanaf de Pixel 3 kan de update vanaf nu verwachten. Het lijkt erop dat degenen die deel hebben genomen aan de bèta, als eerst de update krijgen. Deze heeft voor de bètagebruikers een grootte van ongeveer 100MB, de definitieve versie kan zomaar 1,8GB zijn.

Wanneer je de nieuwe update kunt downloaden, geeft de smartphone je een notificatie. Alle nieuwe functies uit Android 12 hebben we voor je verzameld in het artikel. Eventueel kun je ook aan de slag met de Factory Images.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel