Flitsmeister waarschuwt automobilist voor hulpdiensten

Flitsmeister zal automobilisten waarschuwen wanneer een ambulance met sirenes in de omgeving is. Met de sireneradar kunnen weggebruikers middels een notificatie op tijd gewaarschuwd worden.

In het Noorden van Nederland (Friesland en Drenthe) zijn vijftig ambulances uitgerust met een radar die weggebruikers waarschuwt via de mobiele telefoon, als ze in de buurt zijn, dit meldt Vodafone in een persbericht. Vodafone verzorgt de verbinding om de sireneradar mogelijk te maken. De radar geeft aan de eigen app Sireneradar, en aan de Flitsmeister app, de GPS-gegevens door zodat automobilisten hiervan op de hoogte worden gesteld.

sireneradar

Wanneer een ambulance een hoge prioriteit-melding rijdt, zal de weggebruiker middels een notificatie te weten krijgen, waar de ambulance vandaan komt, en waar de ambulance naar toegaat. Hoe harder de weggebruiker rijdt, hoe eerder de notificatie naar de gebruiker gestuurd zal worden. De rijrichting en de afstand tot het voertuig wordt zowel via spraak als via het display aan de gebruiker gemeld. De verwachting is dat de sireneradar op termijn ook in andere applicaties en navigatiesystemen geïntegreerd zal worden.

Op dit moment zijn enkel nog ambulances in Drenthe en Friesland uitgerust met de radar. Vodafone meldt dat een introductie in andere regio’s aanstaande is.

Bron: Tweakers

Lees ook

Reageer op dit artikel