‘Galaxy Note 8 werkt niet meer, wanneer accu helemaal is leeggelopen’

Gebruikers van de Samsung Galaxy Note 8 maken melding van problemen met hun toestel. Het gaat om problemen die veroorzaakt worden door een volledig leeggelopen accu van de smartphone. De Note 8 zou hierdoor totaal niet meer functioneren.

Problemen met Galaxy Note 8

Zoals we al aangaven in onze Galaxy Note 8 review, is de Note 8 een erg interessante smartphone. Toch maken gebruikers uit (voornamelijk) de Verenigde Staten melding van problemen met hun toestel. Wanneer de accu volledig is leeggelopen naar 0 procent, zou het toestel niet meer willen opstarten. Ook niet wanneer de smartphone een tijdje aan de lader heeft gehangen.

Het volledig laten leeglopen van de accu is erg slecht voor lithium-accu’s, zo bespraken we in ons artikel over opladen tips. Het is bekend dat de accu nooit volledig leeg is, als het accupercentage aangeeft 0 procent over te hebben. Echter lijkt het erop dat er een fout in is geslopen die zorgt voor dit nieuwe probleem. De problemen worden door verschillende gebruikers gemeld maar lijken tot nu toe beperkt te zijn tot de Note 8-modellen met een Snapdragon processor.

Samsung heeft niet officieel gereageerd op de accu-problemen, maar het lijkt er wel op dat Samsung de klachten serieus neemt. Klanten zouden een nieuw exemplaar krijgen van Samsung als zij getroffen zijn door dit probleem. Vooralsnog zijn deze problemen alleen in de VS bekend. In Europa gebruikt Samsung haar eigen Exynos processoren. Mocht je toch hetzelfde probleem hebben, dan vernemen we dat uiteraard graag!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel