Sommige gebruikers van Galaxy S9 en S9+ melden problemen met dode zones in touchscreen

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn momenteel de high-end smartphones van de Koreaanse fabrikant. Opnieuw zijn de toestellen volgestopt met veel mogelijkheden, in een stijlvol jasje. Echter melden verschillende gebruikers problemen met het touchscreen, waarbij dode zones aanwezig zouden zijn.

Touchscreen problemen bij S9

Het touchscreen van je smartphone is het belangrijkste van je toestel; hier bedien je namelijk alles. Op Reddit gaan nu verschillende berichten rond over dode zones die opduiken bij verschillende modellen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Dode zones zorgen ervoor dat de aanrakingen op het scherm in een bepaald gedeelte niet geregistreerd worden. Dit betekent dat het scherm niet reageert.

Op basis van de informatie die nu gemeld is, lijkt het probleem voor te komen bij zowel de Galaxy S9 als de Galaxy S9+, maar lijkt de Galaxy S9+ hier vaker last van te hebben. Bij sommige gebruikers gaat het om de bovenkant van het scherm die niet reageert, waardoor de notificatiebalk niet naar beneden geveegd kan worden. Een andere groep gebruikers meldt dat het probleem meer naar beneden van het touchscreen zit, ter hoogte van het toetsenbord.

Over het probleem

Zover wij hebben kunnen nagaan gaat het om gebruikers die in het bezit zijn van een Samsung Galaxy S9 of S9+ met een Snapdragon processor. Deze wordt niet in Nederland verkocht; hier verkoopt Samsung de toestellen met een eigen Exynos processor. Bij ons hebben zich nog geen gebruikers gemeld met schermproblemen, maar mocht je hier toch problemen mee ondervinden, dan vernemen we het graag van je. Ook ons eigen testexemplaar van de Galaxy S9 ondervindt geen problemen met het touchscreen.

Update 23 maart 2018 – 11:32: Samsung Nederland geeft aan DroidApp de volgende reactie over de meldingen over schermproblemen met de Galaxy S9:

De tevredenheid van onze gebruikers is en blijft de hoogste prioriteit voor Samsung. Iedere dag streven wij ernaar de beste gebruikerservaring te bieden. Op dit moment onderzoeken we – samen met de gebruikers – een beperkt aantal meldingen wereldwijd van problemen met de touchscreen-gevoeligheid van de Galaxy S9 / S9 +. Wij adviseren bij vragen contact op te nemen met onze klantenservice via 088-9090100.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel