Google Berichten-app krijgt hoop nieuwe functies: dit zijn ze

Dit jaar wordt de berichten-app van Google voorzien van een reeks nieuwe functies. Vanaf nu wordt een update verspreid met een reeks nieuwe functies die gebruikt kunnen worden. Die zetten we op een rijtje.

Google Berichten met update

De eerste grote update van het jaar staat klaar voor Google Messages, ofwel Google Berichten. De Android-app die gebruikt kan worden voor het versturen van berichten, wordt uitgebreid met een reeks handige verbeteringen. De reacties van iPhone-gebruikers worden vanaf nu weergegeven als emoji, dit zal als eerst werken op toestellen die zijn ingesteld op de Engelse taal. Verder wordt het mogelijk om scherpere video’s te delen, en kun je direct een video delen als link van Google Foto’s. Binnenkort moet een vergelijkbare functie beschikbaar komen voor het versturen van foto’s via Google Foto’s.

Google Berichten android 2022

De inbox wordt meer georganiseerd, waarbij er onderscheid gemaakt kan worden met een persoonlijk en een zakelijk tabblad. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een zogenaamde ‘follow-up’, waarbij je aangespoord wordt om ergens op te reageren. Wanneer bij een contact de verjaardag is opgeslagen, kan Google Berichten hiervan een melding tonen om deze te feliciteren. Tot slot is er ook uitbreiding voor de Emoji Kitchen van Google met meer dan 2000 nieuwe emoji-mashups.

De update voor Google Berichten wordt in de komende weken uitgerold.

Berichten
Berichten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel