Google laat gebruikers direct apps installeren vanuit Google Now

Android krijgt een nieuwe manier om snel een applicatie te installeren. Het gaat om de mogelijkheid om vanuit de Google Now de app van jouw keuze te installeren op je smartphone of tablet. De functie wordt momenteel getest en het is goed mogelijk dat deze functie binnenkort bij alle gebruikers aankomt.

Apps downloaden vanuit Google Now

Google test momenteel een functie die het mogelijk maakt om applicaties te downloaden vanuit de het zoekvenster in Google Now. Wanneer er gezocht wordt naar een applicatie met Google, dan krijg je nu al een overzichtspagina te zien met de mogelijkheid om de applicatie te installeren. Vervolgens kreeg je een pop-up venster te zien waarbij je de app kon weergeven in de Google Play Store. Dat gaat mogelijk veranderen.

App download Google Now

Na het tikken op installeren krijgen meerdere gebruikers nu te zien dat er direct begonnen wordt met het downloaden van de app. Dit gebeurt nadat je akkoord bent gegaan met de rechten die de applicatie nodig heeft. Het lijkt erop dat de nieuwe functie alleen werkt vanuit Google Now, en niet direct wanneer er gezocht wordt met de Chrome-browser. Weliswaar is de werking nagenoeg hetzelfde, de functies kunnen nog weleens verschillen.

De functie wordt zoals gezegd nu getest. Mocht je de nieuwe functie hebben, dan horen we dat uiteraard graag!

Lees ook

Reageer op dit artikel