Google Maps integreert snelbusdienst Flixbus in reisplanner

In de reisplanner van Google Maps vinden we vanaf nu een nieuw vervoersmiddel; Flixbus. Deze bussen rijden zowel nationaal als internationaal en staan bekend om een gunstige prijs. Je vindt ze dus vanaf nu in de Google Maps reisplanner.

Flixbus in Google Maps

Google Maps toont vanaf nu de buslijnen van Flixbus in de app. Flixbus heeft dagelijks meer dan 100.000 verbindingen verspreid over 20 landen en er zijn 1000 bestemmingen. De bussen rijden volgens een vaste route met vaste tussenstops naar hun eindbestemming. Zo ontstaat er een uitgebreid busnetwerk.

Vanaf nu vind je dus in de routeplanner ook de Flixbus. Hoewel de reistijd vaak wel wat langer is, ben je vaak wel goedkoper uit met dit type busvervoer. Je kunt in Nederland ook vanuit meerdere plaatsen opstappen. Echter dien je wel van tevoren te reserveren, wat kan via de Flixbus app of de mobiele website. In de toekomst moet het mogelijk zijn om realtime informatie op te vragen over de Flixbus in Google Maps.

De Flixbus informatie in Google Maps is vanaf nu beschikbaar en is via een server-side update toegevoegd aan de kaartendienst van Google. Voor de informatie van haltes, tijden en routes werkt Flixbus samen met het Nederlandse OpenGeo.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel