Google Maps voegt nieuwe auto-icoontjes toe voor de navigatie

Google Maps komt met grote regelmaat met nieuwe functies naar de app. Nu is het tijd voor een andere nieuwe functie. Het blauwe pijltje dat je ziet tijdens het navigeren kun je nu aanpassen.

Auto-icoontjes in Google Maps

Ben je uitgekeken op het blauwe pijltje tijdens het navigeren? Google geeft je vanaf nu op Android de mogelijkheid om het icoontje aan te passen. We zagen dit eerder al bij de navigatiesystemen van TomTom, de app Waze en zelfs de iOS-versie van Google Maps, maar nu kun je deze dus ook in de Android-app van Google Maps terugvinden.

Google Maps auto icoontje

Google heeft er geen ruchtbaarheid aan gegeven dat deze nieuwe feature toegevoegd is aan de app. Bij het navigeren kun je de blauwe pijl aanpassen naar een ander icoontje. Je hebt hierbij keuze uit drie pictogrammen; een auto, een terreinwagen en een pick-up truck. Je kunt hem aanpassen door eenmaal op het blauwe pijltje te tikken, tijdens het navigeren.

De nieuwe feature voor Google Maps kun je vanaf nu gebruiken. Wil je nog meer uit de handige navigatie-app halen, lees dan ons handige overzicht met 28 Google Maps tips.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel