Google Maps verwijdert onverwacht parkeer-functie weer uit de app

Google heeft veranderingen doorgevoerd in de Android-app van Google Maps. In een eerdere beta-versie werden handige parkeerfuncties toegevoegd aan de applicatie, maar die zijn nu plots verdwenen. Maar blijft de functie voorgoed weg?

Parkeerfunctie verdwenen uit Google Maps

Zo’n anderhalve week geleden introduceerde Google Maps nieuwe parkeerfuncties in de app. Hiermee werd het bijvoorbeeld mogelijk om een seintje te krijgen als de parkeertijd verstreken is. Tevens werd het mogelijk om een notitie toe te voegen en je parkeerplek te delen met iemand anders. De functie werd toegevoegd aan Google Maps 9.49 en lijkt inmiddels weer uit de app verwijderd te zijn.

Google Maps locatie delen parkeren

Echter betrof deze update wel een beta-versie, waardoor functies die daarin verschijnen niet altijd ook in de publieke versie verschijnen. De kans is ook aanwezig dat Google nog wat meer wil finetunen aan de parkeer-functionaliteit in Google Maps en dat het later alsnog toegevoegd wordt aan de app. Bij het tikken op de blauwe stip met je huidige locatie zie je dus nu niet meer het opslaan van je parkeerplaats, maar de van de week uitgebrachte functie locatie delen.

Update april 2017: Google heeft de functie definitief ingevoerd.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel