Google Now krijgt verbeterde Google Maps-integratie

Google Now (ofwel Google Search) is voorzien van een betere Google Maps integratie. De integratie zorgt ervoor dat je nog sneller een route uit kunt stippelen in Google Now, en dus ook sneller kunt navigeren middels een spraakopdracht.

Google heeft naast de nieuwe vluchtinformatie in Google Now nog een andere verbetering doorgevoerd in Google Now. De integratie met Google Maps is verbeterd. Met een spraakopdracht kon al een route uitgestippeld worden en vervolgens genavigeerd worden. Echter werd hierna direct Google Now verlaten en werd Google Maps geopend.

googlenow_maps1

Met de update van Google Search hoeft de applicatie niet meer verlaten te worden. Wanneer je bijvoorbeeld van Londen naar Manchester wilt navigeren en de route wilt uit laten stippelen, zal Google Now dit in eenzelfde venster laten zien.

googlenow_maps2

Wanneer er middels spraakinvoer gevraagd wordt de route te tonen laat Google Now de route standaard per auto zien. Maar middels de tabbladen in het venster kan ook de route per openbaar vervoer, fiets of lopend getoond worden. De functie is nog niet geschikt om binnen de Nederland, België of Luxemburg routes uit te stippelen, maar laat bijvoorbeeld wel de routes in Engeland, Ierland of Amerika zien.

Google
Google
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel