Google maakt plannen van je reis makkelijker; ook meer hotelinformatie

Het uitstippelen en plannen van je reis of vakantie wordt met Google vanaf nu een stuk makkelijker gemaakt. Google heeft hiervoor al een app; Google Trips. Maar het gaat nu ook de zoekmachine Google Zoeken uitbreiden met functionaliteit. In Google Maps wordt ook het aanbod van hotelinformatie uitgebreid.

Google Zoeken: meer voor de reiziger

Met Google kunnen we een hoop vinden voor onze vakantie of reis. Toch is Google van mening dat het allemaal beter moet kunnen. 46 procent van de reizigers zou namelijk ervaren dat het uitstippelen van een reis teveel tijd inneemt. Er zullen in de zoekmachine nieuwe kaarten tevoorschijn komen met nuttige informatie. Deze duiken op met bijvoorbeeld informatie, als je in de afgelopen tijd hebt gezocht naar een bestemming. Ook kan het suggesties voor je trip geven op basis van een reservering voor het hotel.

Google Maps reis

Wanneer je kiest voor ‘Doorgaan met plannen’, krijg je nog meer opties te zien. Denk aan vluchtsuggesties, reisgidsen, tips voor restaurants en het weerbericht. Een andere nieuwe functie is dat Google je helpt met het geven van meer informatie over hotels. Je ziet voortaan in Google Maps zien of een hotel dichtbij een bezienswaardigheid of andere gelegenheid ligt. Deze functionaliteit wordt allemaal in de komende tijd uitgerold naar Google Zoeken en Google Maps.

Google Maps hotelinformatie

In de afgelopen week werd Google Maps al uitgebreid met een functie die het mogelijk maakt om samen met vrienden te kijken waar jullie heen willen. Ofwel; groepsplanning voor reizen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel