Google Play Store 5.2 komt met nieuwe functies (+ APK) [update]

Google heeft vannacht een nieuwe versie vrijgegeven van de Play Store. Google Play Store 5.2 bevat elementen die er op wijzen dat er nieuwe functionaliteiten beschikbaar komen in de toekomst.

Google Play Store 5.2

Het is al weer even geleden dat Google de Play Store voorzien heeft van een update. Begin december kwam de Google Play Store 5.1.11 uit met onder andere inzicht in betaalmethoden en de functie ‘mijn account’. Nu wordt Play Store 5.2.12 uitgerold. Deze nieuwe versie lijkt op het eerste gezicht geen vernieuwingen met zich mee te brengen, maar in de code van de nieuwe versie kunnen we veel verwachten met deze update.

Playstore

Enkele weken terug kwamen we ook tot de ontdekking dat de Google Play Store de functie ‘Mensen‘ had geïntroduceerd in Nederland.

Details Page v2

Google zou volgens de code bezig zijn met een vernieuwde weergave van de detailpagina’s van apps. Een herontwerp van de app-pagina is echter nog niet zichtbaar in deze versie van de Play Store. Wellicht dat we bij een volgende update de vernieuwde weergave al wel kunnen verwachten.

Enterprise

Google wil met de nieuwe versie van de Play Store ook meer bedrijven naar zich toe trekken. Met de update naar versie 5.2 moet het voor bedrijven mogelijk zijn om applicaties in de Play Store te plaatsen die alleen de medewerkers van dat bedrijf kunnen installeren. De bedrijfs-applicaties zouden daarnaast ook niet bij onbevoegden in de zoekresultaten zichtbaar zijn, en niet op de Google-servers gehost worden. In de code van dit onderdeel duikt de volgende tekst op:

“This app is hosted by your company. It has not been scanned by Google, and may only be installable while you are connected to your company network or VPN.”

playstore-voucher

Vouchers

Begin december werd bekend dat Google bezig is met een mogelijkheid om vouchers in te wisselen in de Play Store. In Play Store 5.2 zijn er meer aanwijzingen te vinden die de komst van vouchers bevestigen. Met een voucher zou een gebruiker bijvoorbeeld korting kunnen krijgen op een toepassing. Meer details over de komst zijn nog niet bekend, wel de icoontjes voor de vouchers.

Surveys

Google zal in de Play Store gebruikers om een beoordeling gaan vragen middels een pop-up. In de pop-up zal één vraag te zien zijn die ook de mogelijkheid zal geven om de enquête te weigeren. Deze informatie is eveneens onder de motorkap van de Play Store te vinden in de code.

Country

In de code is als laatst ook een aanwijzing gevonden dat je van land kunt wisselen. Dit zou handig kunnen zijn als je een applicatie wilt downloaden, die niet in het eigen land beschikbaar is. Het is echter aannemelijk dat deze functie niet publiekelijk beschikbaar zal komen en alleen voor intern gebruik voor Google-ontwikkelaars beschikbaar zal zijn.

Update 22:04 uur: een kleine wijziging is ontdekt door DroidApp. De term ‘bijwerken’ bij een app-update is vervangen door ‘updaten’.

image

Versie 5.2 van de Google Play Store zal in de komende dagen uitgerold gaan worden naar de Android-bezitters. Wil je niet zolang wachten, download dan hier de Google Play Store 5.2.12 APK.

via Androidpolice

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel