Google zoekbalk krijgt extra widget met handige informatie

Google rolt een update uit voor de Google-app, ook wel bekend als Google Now. De nieuwe update brengt een widget waarmee je voortaan nog sneller en in één oogopslag te zien krijgt wat bijvoorbeeld de reistijd wordt naar je werk, of wat het weer wordt.

Google zoekbalk widget

Een nieuwe widget in de Google app maakt het mogelijk om onder de zoekbalk een extra widget te tonen. Het gaat om de zoekbalk die geplaatst kan worden op het startscherm van je smartphone of tablet. Als eerst krijgt de beta-versie de nieuwe widget, waarna waarschijnlijk ook de rest van de Android-gebruikers de update aangeboden zullen krijgen.

Google widget zoekbalk

Via de instellingen van Google Now vind je vanaf beta-versie 6.6 de optie ‘Widget’. Daar vind je de mogelijkheid om de ‘feed’ widget in te schakelen. Google geeft hierbij de uitleg; ‘Bekijk je woon-werkverkeer, weer en lokale info in de Google-widget’. Wanneer je deze functie activeert krijg je bepaalde meldingen te zien in een donker, deels transparant venster onder de zoekbalk.

Google zoekbalk widget

Ook in Nederland werkt deze functie. Zo hebben we op de redactie de huidige temperatuur langs zien komen in de zoekbalk. Via het kruisje achter de widget kan je de extra informatie desgewenst verbergen. De extra widget is niet permanent in beeld maar toont eens in de zoveel tijd de aanvullende informatie.

Wil je de nieuwe zoekbalk direct gebruiken, dan kan je je aanmelden voor Google app beta. De functie is nog niet beschikbaar via de Play Store. Eerder kwam ook al de in-app zoekfunctie.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Header-foto via Androidpolice

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel