HTC topman: “We maken geen smartwatch dit jaar”

HTC zal dit jaar geen eigen smartwatch maken en uitbrengen. Vorige week waren er nog berichten dat dit wel het geval zou zijn. Na de uitspraak van de topman heeft ook HTC als bedrijf het nieuws bevestigd.

Geen HTC smartwatch dit jaar

In een interview met de website Tbreak geeft de Chialin Chang, HTC President van smartphones en connected devices, aan dat er dit jaar geen smartwatch van het bedrijf komt. Eerder was er nieuws dat dit wel het geval zou zijn, maar het gelekte prototype in samenwerking met Under Armour blijkt een oud prototype te zijn.

HTC Halfbeak smartwatch

In het interview geeft Chang ook aan dat de smartwatch business moeilijk is en dat zelfs Apple problemen heeft. Daarom ziet het bedrijf zichzelf op korte termijn nog geen smartwatch fabriceren.

Android Wear 2.0 staat voor de deur vermoedelijk zal deze op 9 februari worden uitgebracht. Gisteren werd een laatste preview versie uitgegeven van het smartwatch besturingssysteem. LG heeft als fabrikant nog wel hoop in smartwatches want het bedrijf zou op 9 februari met twee nieuwe horloges komen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel