Huawei P30 (Pro) krijgt hoop nieuwe apps met maart-update 11.0.0.156

Er wordt door Huawei een nieuwe update uitgerold voor de Huawei P30 en P30 Pro. De twee smartphones krijgen een update naar versie 11.0.0.156 en deze brengt (ongevraagd) een hoop applicaties. Daarbij is er ook een nieuwere beveiligingsupdate.

Huawei P30 (Pro): update 11.0.0.156

De twee toestellen uit de Huawei P30-serie zijn weliswaar twee jaar oud; de smartphones worden niet vergeten door de Chinese smartphone. De fabrikant heeft de uitrol gestart van een nieuwe update voor zowel de Huawei P30 als de P30 Pro. Neely laat aan DroidApp weten dat de update aangeboden wordt op de Huawei P30 Pro. Daarbij wordt beveiligingsupdate maart meegeleverd. Nog altijd zijn we in afwachting van Android 11 voor de P30-serie, maar informatie hierover blijft uit.

Huawei P30 Pro Amber Sunrise

Overigens is er iets opvallends aan deze 11.0.0.156 update voor de P30 en P30 Pro. Huawei levert namelijk meerdere nieuwe systeem-apps mee, waaronder Petal Search en Petal Maps. Het zou gaan om circa 6-7 applicaties, zo laat Neely weten. Dit zijn alternatieven voor bepaalde Android-apps. Met de komst van het eigen HarmonyOS probeert Huawei gebruikers meer warm te stomen voor de eigen alternatieven. Desgewenst kunnen de meegeleverde apps wel verwijderd worden.

De Huawei P30 en P30 Pro krijgen de update vanaf nu aangeboden. Als deze beschikbaar is, krijg je hier een melding van op je toestel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 505,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel