IKEA brengt slimme rolgordijnen in augustus uit voor 100 euro

Je lampen, speaker of televisie kun je al langere tijd bedienen met je smartphone; maar je rolgordijnen? IKEA brengt de slimme rolgordijnen volgende maand uit in Nederland en België.

Slimme rolgordijnen van IKEA

De Zweedse meubelketen IKEA komt vanaf volgende maand met een interessant nieuw product op de markt. Het wordt nu allemaal meer concreter, want de releasedatum is al meermaals verplaatst. Vorig jaar werden de gordijnen aangekondigd; met toen het nieuws dat ze in februari uitgebracht zouden worden. Inmiddels is dat dus eind augustus. Ze verschijnen dan in Nederland en België.

IKEA slimme rolgordijnen

Er komen twee varianten van de slimme rolgordijnen. Het ene model is Kadrilj; een lichtdoorlatend slim rolgordijn met een prijskaartje dat begint vanaf 99,95 euro. Het andere model heeft de naam ‘Fyrtur’ gekregen, is verduisterend en ligt in de winkel voor een bedrag vanaf 119 euro. Een nadeel kan wel zijn dat deze slimme gordijnen vooralsnog enkel in het grijs op de markt komen. Er is keuze uit de breedtes 60cm, 80cm, 100cm, 120cm en 140cm; waarbij de vanafprijs geldt voor de 60cm; en de breedte erboven steeds 10,00 euro meer kost. De prijs ligt lager dan was voorspeld bij de aankondiging.

Dat de slimme rolgordijnen later dan gepland verschijnen, komt volgens het Zweedse bedrijf, omdat het bedrijf de functionaliteit kon verbeteren. De gordijnen kunnen met verschillende systemen bediend worden; namelijk de Google Assistent, Amazon Alexa, Siri of de Trådfri-app van IKEA zelf. De gordijnen zijn voorzien van een 2600 mAh accu die via Micro-USB opgeladen kan worden. Standaard wordt een afstandsbediening meegeleverd.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel