Instagram Stories krijgt Spotify- en GoPro-integratie: videobellen officieel

Er staan een hoop nieuwe functies op de planning voor Instagram. We zagen eerder al berichten over videobellen, dat wordt definitief doorgevoerd. Daarnaast krijgt Instagram Stories integratie van Spotify en GoPro.

Videobellen via Instagram

We schreven eerder al dat Instagram experimenteert met nieuwe features. Videobellen en ook een aparte belfunctie wordt getest, en hiermee vervaagt de grens tussen de verschillende apps van Facebook. Nu meldt het bedrijf zelf dat inderdaad is begonnen met het testen van videobellen via Instagram.

Instagram videobellen

Binnenkort moet de functie wereldwijd beschikbaar komen. Het wordt mogelijk om via een privébericht een oproep te starten door op het camera-icoontje te tikken. Het zal volgens de verschenen screenshots ook mogelijk worden om met meerdere mensen tegelijkertijd video te bellen.

Instagram Stories Spotify

Spotify in Stories

Instagram heeft ook enkele verbeteringen voor Instagram Stories aangekondigd. De functie Instagram Stories wordt opengezet voor derde partijen. Andere apps kunnen dan eigen maskers, tekststijlen en stickers toevoegen die gebruikers kunnen gebruiken.

Als eerst is bekend gemaakt dat er Spotify integratie komt. Vanuit een Instagram Stories verhaal kan dan het desbetreffende nummer geopend worden in Spotify. Daarbij kunnen stickers van de artiest gedeeld worden bijvoorbeeld. Ook wordt GoPro integratie toegevoegd, waarmee je je actieshots direct kunt delen als verhaal.

Instagram Explore

Nieuw Explore-tabblad

Het bedrijf heeft tot slot ook het nieuwe Explore tabblad aangekondigd. Screenshots hiervan verschenen onlangs al. De uitrol hiervan wordt in de komende weken voltooid.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel