Keuringsinstantie TENAA lekt Huawei P20: anders dan het prototype

De Huawei P20 moet volgende maand aangekondigd worden, maar de geruchtenmolen draait op volle toeren. De smartphone dook gisteren op met een prototype, maar dankzij keuringsinstantie TENAA zien we dat het toch een ander design krijgt.

Huawei P20 langs TENAA

De Chinese fabrikant Huawei heeft de Huawei P20 langs gestuurd bij TENAA. Hierdoor krijgen we eindelijk een vrij definitief beeld van het nieuwe toestel van Huawei, de opvolger van de Huawei P10. We zagen gisteren een prototype, maar Huawei is afgeweken van dit concept, zo blijkt uit de nieuwe informatie van TENAA.

De Huawei P20 zal voorzien zijn van een dual-camera in verticale opstelling, waarvoor de fabrikant samenwerkt met Leica. Daarbij is de verwachting dat de P20 Plus voorzien zal zijn van een triple camera. Wat opvalt aan de P20 is dat Huawei niet afziet van de home-button aan de voorzijde, waarbij het de verwachting is dat de vingerafdrukscanner aan de voorzijde te vinden is.

Huawei voorziet de P20 van een volumeknop (iets wat gisteren nog onduidelijk bleef) en waarschijnlijk ook de notch; die inham zoals we die zagen bij de iPhone X. In deze inham zit de front-camera en enkele sensoren. De aankondiging staat gepland voor 27 maart. We houden je uiteraard op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel