LG bevestigt: LG G5 krijgt vanaf nu Android 7.0 Nougat update

Als één van de eerste fabrikanten is LG begonnen met het updaten van de LG G5 naar Android Nougat. Van het weekend verschenen er al berichten uit Italië van de update, maar dit betrof een beta-versie. Nu heeft LG bekend gemaakt dat Android 7.0 Nougat definitief zijn weg heeft gevonden naar de LG G5.

LG G5: Android 7.0 Nougat

In een persbericht heeft LG de bevestiging gegeven dat het is begonnen met het updaten van de LG G5 naar Android Nougat. Als eerst zijn de gebruikers in Zuid-Korea aan de beurt. Daarna zal de update ook uitgebracht worden in andere landen. Van het weekend verscheen de Android Nougat beta al voor de LG G5 in Italië.

LG is wederom de eerste fabrikant die een update uitbrengt voor een niet-Nexus toestel. De fabrikant was met Lollipop ook als eerste bij de LG G3 en voorzag de LG G4 als eerste van Marshmallow. Wanneer de update precies voor de G5 uitgebracht wordt in Nederland kan nog niet gezegd worden.

LG G5 Android 7.0 Nougat

De update naar Android 7.0 Nougat brengt verschillende verbeteringen. Zo kan je gebruik maken van multi-window en meerdere apps in één scherm tonen. Ook zijn de notificaties verbeterd, zijn er meer persoonlijke instellingen en is de LG G5 van meer gemakken voorzien.

Reactie

Kim Hyung-jung, vice-president van LG Mobile laat in het bericht het volgende weten;

“At LG, we know our customers want the best, most up-to-date mobile experience. Getting software updates to our users faster than the competition is our way of demonstrating that LG is committed to supporting our products and customers to ensure they have a positive ownership experience.”

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel